Δήμος Τρικκαίων

Ολα είναι θέμα αθλητισμού... και έργων για αυτόν

11 Ιουλίου 2016
Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ κοστίζουν τα αθλητικά έργα που υλοποιεί ή ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων σε 5 αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο αθλητισμός στον Δήμο έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, οπότε απαιτείται η πλήρης αναβάθμιση των χώρων άθλησης.

Είτε για μαζικό αθλητισμό είτε για ερασιτεχνικό, είτε για επαγγελματικό, γήπεδα και εγκαταστάσεις βρίσκονται σε φάση ανακατασκευής.
Συγκεκριμένα:
– ολοκληρώνονται εργασίες στους χλοοτάπητες των γηπέδων Κρηνίτσας και Πύργου (50.000 ευρώ)
– δημοπρατούνται στις 26 Ιουλίου τα έργα στο βοηθητικό γήπεδο (χλοοτάπητας και ηλεκτροφωτισμός, προϋπολογισμού 47.000 ευρώ)
– εντός του Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία για έργα στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας (σύνδεση με φυσικό αέριο, ανανέωσηπαρκέ, σστεγανοποίηση – επισκευή οροφής, αλλαγές κουφωμάτων, τοποθέτηση καθισμάτων, συντηρήσεις πλήθους εκοπλισμού) ύψους περίπου 70.000 ευρώ
– κατατίθεται στη ΓΓ Αθλητισμού ο φάκελος της μελέτης με τα έργα στο Κολυμβητήριο. Περιλαμβάνονται έργα αντικατάστασης των πολυκαρβονικών φύλλων στη στέγη και υαλοπινάκων, των παραθύρων, τοποθέτηση σιδεριών ασφαλείας, συντηρήσεις σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια, διαδρόμους, πάγκους, αντικατάσταση βατήρων κ.α., προϋπολογισμού 393.000 ευρώ. Ο φάκελος κατατίθεται, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓ Αθλητισμού. Όλα αυτά τα έργα στοχεύουν στην περαιτέρω βελτίωση των όρων άθλησης των τρικαλινών, «σε γήπεδα ασφαλή, για όλους, με έμφαση στην υγεία και στις διακρίσεις», τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η πόλη των Τρικάλων επιλέγεται για την πραγματοποίηση πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων, ακριβώς λόγω της ύπαρξης αυτών των εγκαταστάσεων.

 

Από το γραφείο Τύπου

kolimb1-1