Δήμος Τρικκαίων

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για το ποδήλατο - καμία σκέψη για... πρόστιμα

15 Ιουλίου 2016
Όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόστιμα στους ποδηλάτες ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά παρεμβαίνει και για τη μείωση των ήδη υπαρχόντων! Μπορεί η παραφιλολογία και ανυπόστατα δημοσιεύματα (που αναπαράχθηκαν άκριτα), να επιχαίρουν ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα «χαρατσώνει» τους ποδηλάτες, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Με κείμενο που εστάλη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητείται η μείωση – στο ελάχιστο δυνατό – των προστίμων που επιβάλλονται σε ποδηλάτες!
Αυτό αποδεικνύει, τελικά, ότι η άσκηση της πολιτικής στο πραγματικό πεδίο από τον Δήμο Τρικκαίων, αφορά στους πολίτες και όχι στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.
Η επιστολή του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου προς τον κ. Χρήστο Σπίρτζη (εστάλη στις 15 Ιουλίου 2016) αναφέρει ότι απαιτείται η παρέμβαση στο ζήτημα των  προστίμων. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως προς τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σε ποδηλάτες, είναι εξοντωτικές. Για την ακρίβεια, τα πρόστιμα για πλήθος παραβάσεων, είναι ακριβώς τα ίδια με τα πρόστιμα που ισχύουν για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (π.χ. παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κ.λπ.). Κατανοείτε, δε, ότι τις περισσότερες φορές, η αξία των προστίμων ξεπερνά κατά πολύ την αξία του ποδηλάτου!».
Και ζητά ο κ. Παπαστεργίου: «Εφ’ όσον στόχος δεν είναι η εισπρακτική πολιτική, αλλά η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ με προοπτική τη συμμόρφωση όλων και την ορθή οδηγική συμπεριφορά, προτείνω την παρέμβασή σας και την αλλαγή των προστίμων αυτών, με μείωσή τους στο μικρότερο δυνατό ποσό».
Γίνεται φανερό και ξεκάθαρο, ότι οι διάφορες ανυπόστατες φήμες για επιβολή προστίμων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Στην επιστολή τίθενται επίσης άλλα δύο ζητήματα:
– Η θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου στο διάστημα έγκρισης της μελέτης για ποδηλατόδρομο.
– Γνωστοποιείται η έναρξη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ στον Δήμο Τρικκαίων, με τη συνεργασία προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Τρικάλων. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος της εκστρατείας αυτής, η υπενθύμιση και η ενημέρωση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. για ποδηλάτες.
Η συγκεκριμένη επιστολή, είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Α.Δ. Τρικάλων, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή.

Από το γραφείο Τύπου