Δήμος Τρικκαίων

Ολοκληρωμένες προτάσεις του Δ. Τρικκαίων για τους πρόσφυγες

22 Μαΐου 2018
Συνάντηση Παπαστεργίου με τον ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Μετά τη λειτουργία και υποστήριξη πλήθους Δομών για συμπολίτες που πλήττονται από την κρίση, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τη δράση του και υπέρ των προσφύγων. Στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος της Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαβιούν αυτή την περίοδο περί τους 400 μετανάστες με οικογένειες (εκ των οποίων 200 παιδιά), που ήδη ζουν στους ρυθμούς της πόλης. Οι φιλοξενούμενοι είναι ουσιαστικά η τέταρτη κατά σειρά ροή προσφύγων από τον Φεβρουάριο του 2016 στα Τρίκαλα, με την τοπική κοινωνία να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και πρωτοπόρα, αποσπώντας τα εύσημα για τη δράση της, παρά τις τόσες δυσκολίες εν μέσω κρίσης.
Πλέον, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε από τον αρμόδιο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ηλία-Μιλτιάδη Κλάπα, τρία συγκεκριμένα βήματα, με στόχο την ομαλότερη κοινωνική ένταξη των προσφύγων:
1. Τη λειτουργία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (Προσφύγων), ως παραρτήματος στο υφιστάμενο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, που εξυπηρετεί τους συμπολίτες με πλείστες όσες συμβουλές

  1. Τη σύνταξη ενός Κοινού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης Παράλληλα (από κοινού με τις Τοπικές Αρχές και την Κεντρική Κυβέρνηση), στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται και η δημιουργία ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης των προσφύγων.
  2. Την έναρξη σεμιναρίου εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και σε ενήλικες, με πιστοποίηση της γνώσης της και συνακόλουθη επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην αγορά εργασίας

Η σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2018 στο γραφείο του κ. Κλάπα και συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα βήματα που θέτει ο Δήμος Τρικκαίων συνολικότερα για το θέμα των προσφύγων. Παρέστη και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Χάρης Καλλιάρας.

 

Από το γραφείο Τύπου