Δήμος Τρικκαίων

 Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων για την εξασφάλιση οικιών σε πλημμυροπαθείς

2 Οκτωβρίου 2023

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στηρίζει τους τρικαλινούς πλημμυροπαθείς.
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, σε διά περιφοράς συνεδρίαση, το Σώμα ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά για την προσωρινή εξασφάλιση αδιάθετων οικιών στις Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας, σε πλημμυροπαθείς του Δήμου. Προηγήθηκε η συνεργασία του Δημάρχου Νίκου Σακκά με τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη για το θέμα.
Η σύμφωνη γνώμη όλων των συνδυασμών της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης  αφορά στην “Έγκριση υποβολής αιτήματος στη ΔΥΠΑ για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης άνευ ανταλλάγματος αδιάθετων διαμερισμάτων στο συγκρότημα εργατικών κατοικιών Σωτήρας για την προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών”.
Στην εισήγηση του κ. Σακκά επισημαίνεται ότι η στέγαση των πλημμυροπαθών γίνεται μεν σε μισθωμένα από τον Δήμο ξενοδοχεία, αλλά “προκύπτει η ανάγκη εξεύρεσης μιας πιο μόνιμης λύσης, καθώς η αποκατάσταση των οικιών των πληγέντων και η επιστροφή τους στην κανονικότητα θα απαιτήσει χρόνο. Ύστερα από επικοινωνία με τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ διαπιστώθηκε η δυνατότητα προσωρινής παραχώρησης της χρήσης αδιάθετων διαμερισμάτων στο συγκρότημα των εργατικών κατοικιών Σωτήρας, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά οικογένειες πλημμυροπαθών που έχουν ανάγκη στέγασης”.
Καθώς το αίτημα υποβάλλεται από τον Δήμο Τρικκαίων, απομένει να ληφθεί η σχετική απόφαση από τη ΔΥΠΑ, περί “προσωρινής παραχώρησης της χρήσης άνευ ανταλλάγματος”. Οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στηρίζουν τις τρικαλινές οικογένειες με την ομόφωνη στήριξη της πρωτοβουλίας για τη διάθεση των συγκεκριμένων κατοικιών, σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Από το γραφείο Τύπου