Δήμος Τρικκαίων

Ομόφωνα, υπό προϋποθέσεις για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

10 Απριλίου 2018
Απαιτούνται χρήματα και διδακτήρια

 

Ομόφωνα, με προϋποθέσεις, η έναρξη της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της σημερινής (Τρίτη 10 Απριλίου 2018) σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής που αποτελείται, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τον προϊστάμενο Δ/νσης ΠΕ Τρικάλων και τον πρόεδρο των Δασκάλων – Νηπιαγωγών. Οι κ. Παπαστεργίου, Μπουλούμπασης και Τρικάλης συναντήθηκαν το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων και συζήτησαν για τα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου.
Συμφώνησαν βασικά, ότι είναι δυνατή η λειτουργία των σχολείων, με βάση τη δίχρονη φοίτηση στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Τέθηκαν, όμως, συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
– η εξέταση των πιθανών τροποποιήσεων στη γεωγραφική κατανομή των νηπίων
– η άμεση ανάγκη για νέα κτηριακές υποδομές.
Όπως εξήγησε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, χρειάζονται οικόπεδα και χρήματα για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων στα Τρίκαλα, πλην όσων ήδη κτίζονται, όπως το νέο 8ο Νηπιαγωγείο ή την προοπτική για το νέο 22ο Νηπιαγωγείο. Επιπροσθέτως, επεσήμανε, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στο ζήτημα του προσωπικού, υπενθυμίζοντας τα όσα σχετίζονται με την προσχολική εκπαίδευση, τους νηπιαγωγούς και τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 

Από το γραφείο Τύπου