Δήμος Τρικκαίων

Ομορφαίνοντας με 70 ροζ κερασιές τον Ληθαίο ποταμό

22 Μαΐου 2019
Μια πολύ όμορφη παρέμβαση από τον Δήμο Τρικκαίων

 

 

 

 

Χρώματα στον Ληθαίο ποταμό δίνουν οι εβδομήντα συνολικά καλλωπιστικές κερασιές που φύτευσε στις 22 Μαΐου 2019 Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων. Οι κερασιές φυτεύτηκαν στις όχθες του ποταμού, από τη γέφυρα Τρικκαίγλου προς την πλατεία Βουβής και ουσιαστικά «ντύνουν» με τον τρόπο αυτόν ένα άδειο τμήμα του όμορφο τρικαλινού ποταμού. Οι δράσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου για πιο όμορφη πόλη περιελάμβαναν τα πανέμορφα αυτά δέντρα, τα οποία κατά τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου με την πλούσια ροζ  ανθοφορία τους, προσδίδουν στο περιβάλλον μία υψηλή αισθητική, αναβαθμίζοντας το και προσφέροντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι ίδιες καλλωπιστικές κερασιές φυτεύτηκαν το 2009 στην οδό Ασκληπιού (κοντά στην πλατεία Χατζηπέτρου) και κάθε χρόνο νωρίς την άνοιξη στολίζουν θαυμάσια την πόλη.

Αυτές οι κερασιές έχουν δημιουργήσει μια παράδοση στην Ιαπωνία με τις γιορτές «hanami». Στη διάρκειά τους, άνθρωποι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται για να θαυμάσουν και να απολαύσουν την ομορφιά, δίπλα στις ανθισμένες κερασιές.

 

Από το γραφείο Τύπου