Δήμος Τρικκαίων

Ομορφη εκδήλωση από το ΚΔΑΠ«ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ»

18 Ιουνίου 2018
«Μουσικές και χορευτικές διαδρομές με θέα τη θάλασσα»

 

Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων  διοργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν από το Κ.Δ.Α.Π. «ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ», του Δήμου Τρικκαίων, ΜΟΥΣΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, με θέμα: «Μουσικές και χορευτικές διαδρομές με θέα τη θάλασσα».

Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, και ώρα 8:30, το απόγευμα, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, καλωσόρισαν συγγενείς και φίλους, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείο Τσιτσάνη, με αφορμή την ανακήρυξη της 8ης Ιουνίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών», από τον ΟΗΕ.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δομής συνεργάστηκαν με χαρά, φαντασία, δημιουργία και αγάπη με τα μάτια της καρδιάς. Πειραματίστηκαν, ξαναπροσπάθησαν και ήταν χαρούμενα με την προσπάθειά τους. Η μαγεία της θάλασσας τους ενέπνευσε.

Την έναρξη του προγράμματος έκαναν τα παιδιά του μοντέρνου χορού με τη χορογραφία της γυμνάστριας κας Αχιλλίτσας Καλογρηά, στο τραγούδι: «Πες μου θάλασσα» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Ο χώρος διαμορφώθηκε με θέμα «Βουτιά στο μπλε» σε ένα σκηνικό, που ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή όλων των παιδιών (5-12 ετών) της Δομής. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Εικαστικός κα Αθηνά Αναγνωστοπούλου.

Ακολούθησαν τα παιδιά με τις κιθάρες τους, που γέμισαν με μελωδίες το χώρο, με θέμα : «Μια θάλασσα νότες», με την καθοδήγηση και διδακτική του μουσικού κου Νίκου Πουλιανίτη.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με τη χορογραφία «Θαλασσογραφία» του Διονύση Σαββόπουλου, και με την υπόσχεση ότι στο ΚΔΑΠ «ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» θα συνεχίσουμε τις «εικαστικές βουτιές» με καλοκαιρινή διάθεση, στα θερινά τμήματα που θα ξεκινήσουν με το κλείσιμο των σχολείων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εμπορίου και Ανάπτυξης, κος Κώστας Ψύχος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας, κος Άκης Αναστασίου, καθώς και η δημοτική σύμβουλος κα Ντίνα Δήμα.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π. «ΦΡΟΥΡΙΟ»

ΠΑΛΑΒΡΑ ΜΑΡΙΑ

Από το γραφείο Τύπου