Δήμος Τρικκαίων

«Ονειρική» έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Τσιτσάνη

8 Ιανουαρίου 2018
Και εντυπωσιακό καλλιτεχνικό δρώμενο στα εγκαίνια

Εκθεση ζωγραφικής με καλλιτεχνικό δρώμενο στα εγκαίνια, ήταν σημαντικά στροιχεία για να προσελκύσουν τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές στο Μουσείο Τσιτσάνη. Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2018 εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Fuga για έναν Άγγελο», της Αγγελικής Κούρκουλου.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «Πρόκειται για μία ονειρική έμπνευση της καλλιτέχνιδος, η οποία δημιούργησε έργα τέχνης που αναβλύζουν μια θεογονία φαντασίωσης, με όντα που κινούνται και μετασχηματίζονται συνέχεια αιωρούμενα στις διαθλάσεις του πνευματικού, μεταφυσικού και ουσιαστικού φωτός».
Η Αγγελική Κούρκουλου έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Δανία, την Αυστραλία και τις δυτικές Ινδίες. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έχει διδάξει ζωγραφική από το 1988 στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα, και -τα τελευταία χρόνια- στον Βόλο (όπου ζει) και στα Τρίκαλα.
Το κοινό κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου και παρακολούθησε ευκαιρία ένα μοναδικό μουσικο-εικαστικό δρώμενο από την ομάδα PanAngel8Arts , η οποία ιδρύθηκε το 2007 από τη ζωγράφο Αγγελική Κούρκουλου και τον συνθέτη Παναγιώτη Μπερλή.
Στο σημείωμα αναφέρεται ότι «οι δύο καλλιτέχνες γεφυρώνουν τις τέχνες της ζωγραφικής και της μουσικής σε ένα πρωτοποριακό και συναρπαστικό δρώμενο που διεγείρει τις αισθήσεις και οδηγεί στον κόσμο της φαντασίας!»
ι δύο καλλιτέχνες ως «συγκοινωνούντα δοχεία» έπλασαν με χρώματα και μουσική τους «Χορούς των Αγγέλων», ενώ η φιλόλογος Αγγελική Αναγνώστου απήγγειλε αποσπάσματα από την ποιητική σύνθεση του Κωνσταντίνου Ρούτη «Χεβά-Το μονοπάτι των Αγγέλων», που είναι εμπνευσμένη από τη σειρά των Αγγέλων της ζωγράφου, καθώς και αποσπάσματα άλλων Ελλήνων ποιητών με αντίστοιχη θεματική.
Διάρκεια έκθεσης: 6 – 17 Ιανουαρίου
Ωρες λειτουργίας: 9:00-15:00 & 18:30-21:00 (όλες τις ημέρες)

Χώρος: Μουσείο Τσιτσάνη, Καρδίτσης 1, τηλέφωνο 2431077977.

 

Από το γραφείο Τύπου