Δήμος Τρικκαίων

Οριστικό «αντίο» στη γέφυρα της οδού Σατωβριάνδου

8 Ιανουαρίου 2019
Ο Δήμος Τρικκαίων επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα - Υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για καθαίρεση των τμημάτων της γέφυρας

Με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο που θα γκρεμίσει τα περισσότερα τμήματα της γέφυρας, γράφεται το «αντίο» σε μια μη ολοκληρωμένη κατασκευή. Πρόκειται για τη γνωστή γέφυρα των Τρικάλων, που θα συνέδεε τις οδούς Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης και η οποία είχε κατασκευαστεί το 2009, αλλά τεχνικά προβλήματα (θραύση του σκυροδέματος του αριστερού βραχίονα στη θέση εφαρμογής του καλωδίου) δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωσή της.

Σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπέγραψε τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Ευθυμίου Λάμπρος», για το έργο «Καθαίρεση βραχιόνων και καταστρώματος γέφυρας Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης» με έκπτωση 25,83%. Τα χρήματα προϋπολογίστηκαν στα 150.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου, που με προγραμματισμό και σταθερά βήματα επέλυσε ακόμη ένα χρόνιο πρόβλημα στα Τρίκαλα.

Ο Δήμος Τρικκαίων από το 2017 είχε ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία, επιλέγοντας πρώτα το τι πρέπει να γίνει στη γέφυρα, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Μετά από διαγωνισμό, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει η καθαίρεση βραχιόνων και καταστρώματος, αλλά να μείνουν τα βάθρα. Ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, προχώρησε η υλοποίηση του διαγωνισμού, επελέγη ο εργολάβος βάσει της καλύτερης προσφοράς και, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα στα Τρίκαλα.
Με δεδομένο, βέβαια, ότι παραμένουν τα βάθρα της, όπως πολλάκις είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, θα εξετασθεί στη συνέχεια, πώς ακριβώς θα προχωρήσει η κατασκευής άλλης, νέας – και απαραίτητης – γέφυρας για την περιοχή.

Από το γραφείο Τύπου