Δήμος Τρικκαίων

Όταν είχε εμφανιστεί στα Τρίκαλα ο Κώστας Χατζηχρήστος

19 Νοεμβρίου 2019

Τον Ιούλιο του 1969 είχε εμφανιστεί στην πόλη μας ο Κώστας Χατζηχρήστος με τον θίασό του όπου και μίλησε στα «Τρικαλινά Νέα».

Σήμερα το πρωί αναχωρεί από την πόλη μας ο θιασάρχης και εκλεκτός ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος και η άριστη ηθοποιός Ντίνα Τριάντη ύστερα από παραμονή μιας εβδομάδος.

Ο Χατζηχρήστος είχε την καλοσύνη να μας πει τα παρακάτω με το γνωστό σε πανελλήνια κλίμακα χιούμορ του.

— Για πρώτη φορά ήρθα στα Τρίκαλα το 1959 με την Ντιριντάουα, τον Κοκοβιό κλπ. Η υποδοχή του κοινού των Τρικάλων ήταν άνευ προηγουμένου. Από τότε κατάλαβα πως το Τρικαλινό κοινό είναι προοδευμένο και αγαπά το θέατρο περισσότερο από το κοινό των άλλων πόλεων.

— Ξανάρθα και άλλες φορές. Και τα καλοκαίρια που ήρθα βρήκα τα Τρίκαλα πολύ… καυτερά, τις τελευταίες όμως ημέρες που βρίσκομαι εδώ τα βρίσκω πολύ… δροσερά αν και τα τόσα… μίνι των γυναικών σας προκαλούν τόση, ζέστα!! και θέαμα ευχάριστο.

— Το θεατρόφιλο κοινό της πόλεώς σας είναι πολύ ανεπτυγμένο. Επιδοκιμάζει και χειροκροτεί τα καλά έργα και τους καλούς θιάσους και πληρώνει με την απουσία του αυτούς, που θέλουν να του παραγνωρίσουν την κρίση και εκλεκτικότητα.

Σχετικά με την επί μία εβδομάδα παραμονή του στην πόλη μας μάς είπε:

— Η ταινία «Κακός ψυχρός και ανάποδος» σε ιταλικό γουέστερν επρόκειτο να παιχτεί τα περασμένα Φώτα, επειδή δε χρειαζόταν ενδιαφέροντα πιο πολύ συμπληρωματικά, ο σκηνοθέτης Δαμασκηνός θέλησε την ανακατασκευή της.

— Και γυρίσαμε τα νέα σκηνικά στα Τρίκαλα, Σοφάδες, Δομοκό και Μουζάκι, αύριο δε Σάββατο θα τελειώσουν στην πατρίδα μου την Μακρακώμη Λαμίας, την οποία για… πρώτη φορά επισκέπτεται ο… Θύμιος!

— Το έργο θα παιχτεί το Α’ δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Παίζουν δε σ’ αυτό εκτός από μένα και οι Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνα Τριάντη, Καίτη Πάνου, Μάνος Κατράκης, μπαλέτα Καστρινού κλπ.

-Πότε θα τιμήσετε την πόλη μας πάλι κ. Χατζηχρήστο;

—Με τον θίασό μου στον οποίο θα μετέχουν και οι Μίμης Φωτόπουλος, Στυλιανοπούλου, Παπανίκα κλπ. αφού εξαντλήσουμε την χειμερινή περίοδο στην Αθήνα και τον Μάϊο θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη, θεωρώ υποχρέωση μου να περάσω — προτού πάω στη Θεσσαλονίκη— από τα αγαπημένα μου Τρίκαλα και να δώσω παράσταση ενδιαφέρουσα, εκρηκτική. Και ξέρετε γιατί νοιώθω την υποχρέωση αυτή προς το αξιαγάπητο κοινό των Τρικάλων;

— Διότι στην προ ημερών εδώ παράσταση, που έδωσα στο «Άριστον» λόγω του ότι ο θίασός μου δεν ήτο πολυμελής, με ορχήστρα, σκηνικά κλπ. καίτοι έδωκα ότι μπορούσα για να ικανοποιήσω και ευχαριστήσω το ανεπτυγμένο σας θεατρόφιλο κοινό, δίνω την παραπάνω υπόσχεση να σας τιμήσω τον Μάϊο, οπότε θα γνωρίσετε για μία ακόμα φορά ποιος είναι ο… Θύμιος, ο Κώστας Χατζηχρήστος.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης