Δήμος Τρικκαίων

Όταν τα Τρίκαλα ταπείνωσαν τον Ολυμπιακό

25 Φεβρουαρίου 2021

Όλη η Ελλάδα είπε μπράβο στους 11 παίκτας μας

Ένας Τρικαλινός χείμαρρος σάρωσε τον Ολυμπιακό

Δίκαιο και μικρό το 3-2

Στις 28-2-65 πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ο αγώνας μεταξύ του ΑΟ Τρίκαλα με τον Ολυμπιακό. Τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα τον βρείτε σε καμία οπαδική εφημερίδα ή ιστοσελίδα. Το μόνο που θα βρείτε είναι το 5-0 του Ολυμπιακού επί των Τρικάλων που έγινε όμως το 1966! Να πως περιγράφουν οι εφημερίδες αυτή τη μεγάλη νίκη.

 

Βούιξε το πανελλήνιο. Και το όνομα των Τρικάλων κρατάει απ’ την Κυριακή την επικαιρότητα στον κόσμο των φιλάθλων. Και είναι οι φίλαθλοι εκατομμύρια.  Όλοι μένα στόμα λένε: «Μπράβο στα Τρίκαλα». Λέμε κι’ εμείς: Μπράβο στους 11 ποδοσφαιριστές των Τρικάλων που έγραψαν προχθές την πιο χρυσή σελίδα στην λαμπρή ιστορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Μια σελίδα που φέρει τον τίτλο ΤΡΙΚΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2.

***

Δεν ήταν ούτε τυχαίος, ούτε άγνωστος, ούτε μικρός ο προχθεσινός αντίπαλος των Τρικάλων. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς μια ιστορική ομάδα με πανελλήνια αίγλη διεθνώς γνωστή, η πιο δημοφιλής ομάδα της χώρας που ακολουθείται από χιλιάδες φιλάθλους, όπου κι’ αν πάει. Μια ενδεκάδα με φίρμες του ποδοσφαίρου.

Κατέρρευσε όμως σαν χάρτινος πύργος μπροστά στον ενθουσιασμό, την πεποίθηση των 11 ποδοσφαιριστών της ομάδος μας. Και η ήττα του ήρθε μοιραία και δίκαια. Θα πρέπει για ένα μόνο πράγμα νάναι ευτυχισμένοι οι Ολυμπιακοί: Ότι η τύχη τους έσωσε από μια πανωλεθρία.

***

Όταν παρατάχτηκαν οι ομάδες για τον προχθεσινό μεγάλο αγώνα Τρικάλων — Ολυμπιακού και οι πιο αισιόδοξοι Τρικαλινοί είχαν την εντύπωση πως παρατάχτηκαν ο Δαυίδ και ο Γολιάθ, με την διαφορά πως ο Δαυίδ του ποδοσφαίρου —τα Τρίκαλα— δεν θα κατάφεραν πιο πολλά από μια ισοπαλία ή ένα τιμητικό σκορ. Όμως σιγά—σιγά έγινε ό,τι και στην γνωστή ιστορία του υπεροπτικού γίγαντος και του ενθουσιώδη αδυνάτου. Τα Τρίκαλα γιγάντωσαν, κέρδισαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και νίκησαν. Ήταν αναπόφευκτο για τον Ολυμπιακό να πιει το πικρό ποτήρι της πρώτης έκτος έδρας ήττας του στα Τρίκαλα, μιας ήττας που ίσως του στοιχίσει πολλά περισσότερα από τους 2 βαθμούς.

***

Καλύτερα σ’ όλο τον αγώνα τα Τρίκαλα υπερείχανε εδαφικά τεχνικά, ενώ έχασαν τις πιο πολλές ευκαιρίες. Τη νίκη την οφείλουν στο ότι κέρδισαν το κέντρο χάρις στο εξαίσιο παιγνίδι του Ράντοβιτς που καλύτερος απ’ όλους τους θαυμάσιους προχθές ανεξαιρέτως Τρικαλινούς παίκτες, εφάρμοσε επιτελικό σχέδιο εξαρθρώσεως του Ολυμπιακού. Και με την ομαδικότητα της ομάδας το πέτυχε..

***

Δεν έδειξαν καλή διαγωγή όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αντιθέτω; πολλοί απ’ αυτούς έδειξαν πως στερούνται ήθους και είναι κάτι άλλο από αθλητές. Αναφέρουμε την σκληρότητα του Διαμαντόπουλου και του Γκαϊτατζή που βάλθηκαν να εξοντώσουν τον Ράντοβιτς. Αλλά πέτυχαν μόνον να εξοργίσουν τους φιλάθλους.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνος έχουν ως εξής:

Ο ΑΓΩΝ

1’ Με την σέντρα που πραγματοποιεί η ομάς των Τρικάλων εκδηλούται επίθεση της πεντάδας μας διά τον Χαριτίδη που πασάρει στον Κακαβίτσα. Ο τελευταίος πραγματοποιεί χλιαρό σουτ. Σε δύο συνεχείς επιθέσεις ο Γκαϊτατζής ανακόπτει δυο φορές με φάουλ τον Ράντοβιτς.

3’ Από γέμισμα τον Γιούτσου, ο Βασιλείου ξεφεύγει του Κόκκαλη προλαβαίνει όμως ο Τζώρτζης και αποκρούει.

6’ Ο Κακαβίτσας κατέρχεται επικίνδυνα τριπλάρει τον Πλέσσα, αλλά ο τελευταίος προλαβαίνει και βγάζει την μπάλα κόρνερ. Το κτυπά ο Κακαβίτσας και αποκρούει ο Αυγητίδης.

13’ Ο Ζάχος κερδίζει τη μπάλα από τον Γιούτσο και γεμίζει στον Καλατζή που μπερδεύεται και χάνει σίγουρο γκολ.

15’ Σέντρα του Χαριτίδη και άουτ του Καλατζή αποκρούει ο Πολυχρονίου.

21’ Ο Σιδέρης πασάρει στον Γιούτσο πού πραγματοποιεί σουτ για να απόκρουση ο Μακρής κόρνερ. Το κτυπά ο Βασιλείου και αποκρούει ο Κόκκαλης με κεφαλιά.

24’ Ο Κόκκαλης κερδίζει τη μπάλα από τον Βασιλείου και πασάρει στον Κακαβίτσα. Ο αριστερός εξτρέμ προχωρεί, περνά τον Πολυχρονίου για να ανακοπεί τελικά από τον Πλέσσα.

Εντελώς απρόοπτα ο Ολυμπιακός ανοίγει πρώτος το σκορ. Είναι το 28’ όταν δημιουργείται συνδυασμός Μποτίνου — Άγανιάν — Γιούτσου. Ο σέντερ φορ των ερυθρολεύκων ελίσσεται στην περιοχή μας και από μακρινή απόσταση καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Τζώρτζη, ανοίγοντας το σκορ. Οι Ολυμπιακοί φίλαθλοι πανηγυρίζουν

Οι παίκτες των Τρικάλων παρά το εις βάρος τους τέρμα δεν πτοούνται και με επιμονή και σύνεση οργανώνουν συνεχώς επιθέσεις επιζητώντας την ισοφάριση.

29’ Σέντρα του Χαριτίδη κάτοχος της μπάλας ο Ράντοβιτς πασάρει στον Καλατζή που αστοχεί στο βολέ και χάνει σπάνια ευκαιρία.

32’ Ο Καλατζής πασάρει στον Ράντοβιτς, αυτός στον Χαριτίδη που περνά τον Μίληση και πραγματοποιεί σουτ ξυστά άουτ.

33’ Τα Τρίκαλα παραλίγο να ισοφαρίσουν. Ο Κακαβίτσας μπαίνει γρήγορα πασάρει στον Χαριτίδη. Ο τελευταίος μπήκε σίφουνας και σουτάρει κεραυνοβόλα. Οι φίλαθλοι βιάστηκαν και φωνάζουν γκολ. Ο Αυγητίδης όμως έχει, διαφορετική γνώμη και με εκπληκτική απόκρουση σώζει νέο γκολ βγάζοντας την μπάλα κόρνερ. Το κτυπά ο Χαριτίδης και ο Διαμαντόπουλος αποκρούει προ του Καλατζή.

37’ Από πάσα του Μακρή, ο Κακαβίτσας σεντράρει παράλληλα προς την κενή εστία του εξελθόντος Αυγητίδη. Κανείς όμως δεν βρίσκεται στην πορεία της να την προωθήσει στα δίκτυα και ένα σίγουρο γκολ χάνεται.

39’ Ο Κακαβίτσας σεντράρει και ο Χαριτίδης πιάνει κεφαλιά που αποκρούει ο Μιλήσης.

40’ Σέντρα του Μαυρίκου, τρεις παίκτες των Τρικάλων μπερδεύονται στην μικρή περιοχή και χάνουν νέο γκολ.

42’ Ο Μακρής γεμίζει και ενώ ο Ράντοβιτς σηκώνεται για κεφαλιά δέχεται από πίσω βάναυση γονατιά από τον Διαμαντόπουλο και πέφτει κάτω σφαδάζοντας. Το έναυσμα για επεισόδια είχε δοθεί ευτυχώς χωρίς συνέχεια. Οι διαρκείς προσπάθειες των φιλότιμων παικτών μας επί τέλους καρποφορούν είναι το:

43’ Ο Κλαπανάρας γεμίζει στον Ράντοβιτς, αυτός με μαεστρία περνά τον Πολυχρονίου και κάνει μπροστινή μπαλιά στον Χαριτίδη. Ο δεξιός εξτρέμ και το φόβητρο των αντιπάλων τερματοφυλάκων μπαίνει στην περιοχή του Ολυμπιακού και με ισχυρό σουτ καρφώνει την μπάλα στα δίκτυα ισοφαρίζοντας 1—1 το αποτέλεσμα. Οι ιαχές της επιτυχίας, από τους φιλάθλους δονούν την ατμόσφαιρα. Οι ελπίδες για τη νίκη αυξάνονται. Λίγο αργότερα ο Χαριτίδης χάνει σίγουρο γκολ όταν βεβιασμένα σουτάρει ξυστά άουτ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΝ

Στην επανάληψη οι παίκτες με περισσότερη μαχητικότητα ρίπτονται στη μάχη επιζητώντας τη νίκη.

2’ Συνδυασμός Ράντοβιτς – Χαριτίδη — Κακαβίτσα – Ράντοβιτς και σουτ του τελευταίου αποκρούει ο Αυγητίδης.

3’ Αι προσπάθειες των Τρικαλινών παικτών καρποφορούν. Συνδυασμός Καλατζή — Κακαβίτσα — Χαριτίδη. Ο τελευταίος μπαίνει ανάμεσα από τους Διαμαντόπουλο — Μίληση και με δυνατό σουτ παραβιάζει για δευτέρα φορά την εστία του Αυγητίδη. Ενώ οι χιλιάδες φίλαθλοι ξεσπούν σε ουρανομήκεις ζητωκραυγές.

6’ Ο Γκαϊτατζής τραυματίζει εσκεμμένως τον Καλατζή και, ο αγών διακόπτεται διά να δημιουργηθούν μικροεπεισόδια.

17’ Ο Καλατζής δεχθείς ωραία μπαλιά του Ράντοβιτς κατέρχεται επικίνδυνα. Προ του διαγραφομένου κίνδυνου ο Διαμαντόπουλος αποκρούει εις κόρνερ. Το κτυπά ο ίδιος ο Καλατζής και ο Πολυχρονίου αποκρούει.

21’ Ο Ράντοβιτς γεμίζει στον Κακαβίτσα και ο Διαμαντόπουλος τον ανακόπτει με φάουλ. Το κτυπά ο Κόκκαλης και αποκρούει ο Πλέσσας. Η μπάλα φθάνει στον Κακαβίτσα που αστοχεί.

25’ Ο Χαριτίδης μπαίνει ταχύτατα, ύστερα από πάσα του Ράντοβιτς και απειλεί την εστία του ολυμπιακού. Προ του κινδύνου ο Διαμαντόπουλος τον «κλαδεύει» και δημιουργούνται νέα επεισόδια χωρίς σοβαρά επακόλουθα χάρις στην άψογη στάση των παικτών μας.

Το Φάουλ το κτυπά Ο ίδιος ο παθών και ο Ράντοβιτς αστοχεί να πιάσει κεφαλιά την μπάλα, που φεύγει ξυστά άουτ.

28’ Ύστερα από αδικαιολόγητα αμυντικό παιχνίδι τα Τρίκαλα παραχωρούν κόρνερ.

Τα κτυπά ο Μπουτίνος και ο Σιδέρης μέσα από σύγχυση και άσκοπες αποκρούσεις των παικτών μας κερδίζει την μπάλα και ισοφαρίζει, 2—2 το αποτέλεσμα.

35’ Ο Ράντοβιτς: κάτοχος της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου πασάρει γρήγορα στον Καλατζή, αυτός χωρίς χρονοτριβή εξαπολύει μια φοβερή βολίδα και καρφώνει την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να επέμβει Αυγητίδη. Το τί γίνεται δεν περιγράφεται. Το γήπεδο σείεται εκ θεμελίων και οι ιαχές της νίκης καλύπτουν την ατμόσφαιρα μέχρι και το πιο απόμακρο σημείο της πόλεως.

39’ Ο Σιδέρης επιτίθεται και σουτάρει. Ο Τζώρτζης αποκρούει με μπλονζόν ενώ δέχεται επίθεση του Γκαϊτατζή που τον κτυπά ενώ ήδη έχει πιάσει την μπάλα, συγχρόνως τραυματίζεται και ο ίδιος. Ο αγών διακόπτεται και δημιουργούνται επεισόδια εκ μέρους των Ολυμπιακών με πρωτοστατούντες τους ταραξίας Διαμαντόπουλο και Άγανιάν που με βίαιες κινήσεις απωθούν και αυτά τα αστυνομικά όργανα.

44’ Σε μια νέα επίθεση των Τρικάλων ο βάρβαρος Διαμαντόπουλος κτυπά εν ψυχρώ τον Ράντοβιτς. Ο αγών πάλι διακόπτεται και δημιουργούνται νέα επεισόδια.

Ο γερμανός διαιτητής Βίζερ δεν τον αποβάλλει, όπως δεν έκανε και στις άλλες περιπτώσεις, ενώ είχε δει το λάκτισμα.

45’ Ο Χαριτίδης κτυπά ραία πλάγιο φάουλ. Ο Αυγητίδης αποκρούει την τελευταία στιγμή κόρνερ. Το κτυπά και πάλι ο Χαριτίδης για να αποκρούσουν οι Ολυμπιακοί. Ύστερα από λίγο ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του αγώνος ενώ στο γήπεδο συμβαίνουν σκηνές έξαλλου ενθουσιασμού.

Οι φίλαθλοι όρθιοι στις κερκίδες αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Σημαίες και  πανό ανεμίζουν και αποθεώνονται οι νικητές και ιδίως οι Καραμφίλοβιτς και Ράντοβιτς.

Διαιτητής ο γερμανός Βίζερ (επόπτες οι Μουζάκης I, Μουζάπης II) καλός.

Προ αυτών οι ομάδες παρατάχθηκαν με τις εξής συνθέσεις:

TPΙΚΑΛΑ: Τζώρτζης, Πανταζής, Μακρής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Μαυρίκος, Χαριτίδης Ζάχος, Ράντοβιτς, Καλατζής, Κακαβίτσας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αυγητίδης, Πλέσσας, Μίλησης, Πολυχρονίου, Διαμαντόπουλος, Γκαϊτατζής, Βασιλείου, Άγανιάν, Γιούτσος, Σιδέρης, Μπουτίνος.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Γούρι…

Στ’ αποδυτήρια ο εκ των μελών του Δ.Σ. των Τρικάλων Έλ. Σίμος έλεγε όταν τέλειωσε ο αγών:

—Σας είπα ότι αν συνοδεύσω εγώ την ομάδα στην Καλαμπάκα το Σάββατο θα φέρει γούρι. Κι’ είδατε νικήσαμε. Τώρα θάμαι πάντα συνοδός τής ομάδας…

…Και γρουσουζιά

Ο συμπολίτης Βασίλ. Παπαστεφάνου δεν ξέρω πως τα κατάφερε να μπει στο πούλμαν του Ολυμπιακού όταν αυτό ξεκίνησε απ’ το «Αχίλλειο» το γήπεδο, πριν τον αγώνα:

Μερικοί Ολυμπιακοί τούπαν:

  • Κατέβα γιατί θα μας φέρεις γρουσουζιά.

Έπειτα όμως δεν επέμειναν. Και τώρα ο φίλος κ. Παπαστεφάνου έχει να λέει πως με τη γρουσουζιά νίκησαν τα Τρίκαλα…

Τα πλήρωσε η σόμπα

Η σόμπα που ήταν στα αποδυτήρια των Ολυμπιακών, πλήρωσε τα σπασμένα για την ήττα τους. Βρέθηκε κατεστραμμένη μετά την αποχώρηση τους. Κάποιος φίλαθλος βλέποντας την μουρμούρισε:

  • Από δω πέρασαν… οι ηττημένοι.

Και απειλές

Ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού Διαμαντόπουλος η διαγωγή του οποίου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε πολύ αντιαθλητική — ακούστηκε να λέει μεγαλόφωνα στα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνος.

– Άμα θα ρθούνε το Σάββατο στον Πειραιά θα τους κάνουμε τουλούμι…

Εξ άλλου κακή εντύπωση έκανε στους φιλάθλους η διαγωγή του Σιδέρη που ακούστηκε να απειλεί και να υβρίζει τους πάντας μετά το τέλος του αγώνος. Επίσης άλλος παίκτης κτύπησε φίλαθλο έξω απ’ το Αχίλλειο.

Μια λιποθυμία

Τόση ήταν η χαρά του συμπολίτη I.Η. εγκατεστημένου στην Αθήνα για τη νίκη των Τρικάλων ώστε λιποθύμησε. Επενέβησαν οι γιατροί και τον συνέφεραν. Έτσι θα θυμάται πιο έντονα τον προχθεσινό θρίαμβο της αγαπημένης του ομάδος.

Και λαϊκά όργανα

Το πανηγύρι των Τρικαλινών φιλάθλων μετά την νίκη είναι κάτι το πρωτοφανές και απερίγραπτο. Κι’ ενώ τα λάβαρα κι’ οι πίπιζες των Ολυμπιακών είχαν εξαφανιστεί διά μαγείας, οι Τρικαλινοί φίλαθλοι πανηγύριζαν επί ώρες στο κέντρο της πόλεως ενώ απ’ τις χαραμάδες των παραθυριών του «Αχίλλειου» παίκτες και ιθύνοντες του Ολυμπιακού… έκαναν γαρίδα το μάτι. Ακόμα και λαϊκά όργανα έκαναν την εμφάνιση τους. Ήταν· άλλωστε Κυριακή των Απόκρεω… κι’ η μάσκα του αήττητου Ολυμπιακού είχε πέσει.

Και νεκροφόρα

Κάποιος τηλεφώνησε χθες απ’ την Αθήνα πως την Κυριακή βράδυ στο κέντρο της πρωτευούσης έκανε την εμφάνιση —στο πλαίσιο γιορτασμού των Απόκρεω— νεκροφόρα με την ταμπέλα. Τρίκαλα — Ολυμπιακός 3—2. Οπαδοί άλλων ομάδων γιόρταζαν προφανώς για την ήττα του ερυθρόλευκου.


Ακριτομυθίες

Απ’ το στρατόπεδο Ολυμπιακού

Έριδες και αποκαλύψεις

Ακριτομυθίες απ’ το στρατόπεδο των Ολυμπιακών μετά την ήττα:

  • Στο « Αχίλλειο» ξέσπασε η… ολυμπιακή φουρτούνα. Οι ποδοσφαιριστές, επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την ήττα.

Σιδερης Φταίει ο Μίλησης απ’ τον όποιο περνούσαν συνεχώς.

Μίλησης Αυτό μπορεί νάναι αλήθεια, άλλα εγώ είμαι ένας άσημος ποδοσφαιριστής. Εσύ που είσαι διεθνής και σε ζητούσαν ομάδες της Ιταλίας πόσες φορές πέρασες τον αντίπαλό σου;

Φυσικά η στιχομυθία μεταφέρεται όπως μας την είπαν άλλοι.

  • Ο έφορος του Ολυμπιακού Γκούμας ήταν ο πιο ήρεμος μετά τον ατυχή αγώνα της ομάδας του. Και στ’ αποδυτήρια ο μόνος που εξεφράστηκε με ειλικρίνεια για την ομάδα των Τρικάλων:
  • Δεν είδα πιο καθαρό ποδόσφαιρο, είπε για το παιγνίδι της ομάδας μας.
  • Άλλος παράγων του Ολυμπιακού —δι’ ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται το όνομά του— δήλωσε;
  • Με τέτοια ομάδα —μιλούσε για τον Ολυμπιακό— δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα.

Φίλαθλοι και εισιτήρια

Κατά τον αγώνα Τρικάλων – Ολυμπιακού κόπηκαν συνολικώς 12.867 εισιτήρια -φυσικά οι φίλαθλοι ήταν πάνω από 15.000— εξών 2.336 των 40 δρχ., 9.600 των 30 δρχ. 794 στρατιωτικά και 147 αθλητικά. Εισπράχθηκαν 294.339 δρχ. εκ των όποιων τα Τρίκαλα έλαβαν 126.581 δρχ. ο Ολυμπιακός 84.388 ο διαιτητής 11.600 οι επόπτες 2.500 η ΕΠΟ 29.434 και η γραμματεία αθλητισμού 44.150.

Η προσφορά των Τρικάλων στους παίκτες του Ολυμπιακού και οι διαστάσεις

Προ του αγώνος οι ποδοσφαιριστές των Τρικάλων και ο προπονητής προσέφεραν στους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού από ένα ταπάκι φλοκάτο, προϊόν της τοπικής βιομηχανίας μάλλινων Ντότα. Στο τέλος του αγώνος κάποιος ρώτησε:

—Τί διαστάσεις είχαν τα ταπάκια;

-Μα 3X2…

Πάντως οι Ολυμπιακοί θα σκέπτονται. «Φοβού τους Τρικαλινούς και δώρα φέροντες»..

Βροχή συγχαρητηρίων τηλεγραφημάτων

Από της πρωίας χθες βροχή φθάνουν τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στο Δ.Σ. των Τρικάλων για την νίκη τους επί του Ολυμπιακού, συγχαρητήρια από βουλευτάς, νομικούς. ξενιτεμένους και από 12 εργάτες του Ευϊδρίου!!.

Προς τί η διαμαρτυρία;

Προσπαθούν οι Ολυμπιακοί να δικαιολογήσουν την προχθεσινή ήττα τους με «κακές» υποδείξεις των λάινσμαν. Άλλα μήπως αυτοί δεν ήταν που επενέβησαν ώστε οι αρχικώς ορισθέντες επόπτες γραμμών ν’ αλλαχτούν το Σάββατο εν άγνοια των Τρικάλων; Αλλά ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται.

Ο Ράντοβιτς: έκανε σαν παιδί

Μετριόφρων ο υπέροχος Γιουγκοσλάβος παίκτης των Τρικάλων Ράντοβιτς αποσύρθηκε ήρεμα στ’ αποδυτήρια μετά τον αγώνα. Εκεί σ’ ένα παγκάκι τον βρήκα. Ήταν κουρασμένος. Σχεδόν όμως έκλαιγε από χαρά.

Τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος, μου είπε με τα «σπασμένα» ελληνικά του.

Και ξαφνικά πετάχτηκε

—Έ, Καλατζή, εσύ έβαλες το γκολ.

Μούδωσες όμως τόσο καλή πάσα, λέει εκείνος.

Κι’ αγκαλιάζονται. Και φιλιούνται.

Έπειτα ο Ράντοβιτς περιγράφει πως στην φάση του τρίτου γκολ πήρε πάσα απ’ το Ζάχο, αντιλήφθηκε πίσω του τον Καλατζή, κι’ έριξε εκείνο το εκπληκτικό φάλτσο που με το πόδι του Καλατζή έγινε το ωραιότερο γκολ του αγώνος και το νικητήριο των Τρικάλων.

Ο Ράντοβιτς έκανε σαν παιδί από χαρά.

S.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης