Δήμος Τρικκαίων

Ουσιαστική συνεργασία και νέες προοπτικές με το Αμπεργκ

25 Ιουνίου 2016
Με ουσιαστικές συνομιλίες και επαφές, συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της γερμανικής πόλης Αμπεργκ στα Τρίκαλα.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μια εκτενής παρουσίαση του Δήμου Τρικκαίων, των αναπτυξιακών του δυνατοτήτων, των προοπτικών και των δεδομένων που οδηγούν σε καινοτόμες δράσεις.
Εμφαση δόθηκε στην τεχνολογική πρωτοπορία με το CityMobil2, τα προγράμματα στα οποία μετέχει η e-trikala, αλλά και το σχέδιο «Ασκληπιός», μαζί με τον θερμαλιστικό τουρισμό από τις ιαματικές πηγές στο Ρίζωμα.
Παρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες δυνατότητες του νομού και γενικά στο εμπόριο που αναπτύσσεται με τη Γερμανία, αλλά και ειδικότερα με τις εκεί ελληνικές επιχειρήσεις. Παρέστη και το μέλος του ΔΣ κ.Τσίνας, ως υπεύθυνος για το αγροτικό τμήμα του Επιμελητηρίου. Εξάλλου ο αγροτικός τομέας είναι σημαντικός για την περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέπτυξε στοιχεία για τις δυνατότητες συνεργασίας, με δεδομένη την ενίσχυση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.
Ακολούθησε πεζή βόλτα στην πόλη, ποδηλατάδα με τα δωρεάν ποδήλατα από το Infopoint στην κεντρική πλατεία μέχρι το Τζαμί και το Μουσείο Τσιτσάνη, όπου έγινε ξενάγηση. Παρουσιάστηκε, ουσιαστικά, μια αναλυτική εικόνα του Δήμου καθώς, η αδελφοποίηση μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές,  ως «οδηγός» αυτήν την κρίσιμη για την Ευρώπη περίοδο.

Από το γραφείο Τύπου