Δήμος Τρικκαίων

Παγετός: Η προεργασία του Δήμου επέτρεψε λειτουργία των σχολείων

9 Ιανουαρίου 2017
Χωρίς προβλήματα η λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στον Δήμο Τρικκαίων. Συνετέλεσαν σε αυτό, η απόφαση του Δήμαρχου Τρικκαίων για έναρξη λειτουργίας τους από τις 10:00 και η προεργασία που είχε γίνει με μέριμνα του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

Από τα 129 σχολεία (101 Α/βθμιας και 28 Β/θμιας) στα όρια του Δήμου, μόλις σε 5 σχολεία σημειώθηκαν μικροπροβλήματα σε ζητήματα ύδρευσης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρεμβαίνουν άμεσα.

Ο Δήμος Τρικκαίων όμως, ενήμερος και προετοιμασμένος για την κατάσταση, είχε ειδοποιήσει ήδη από τις 3 Ιανουαρίου 2017 τους Διευθυντές όλων των σχολείων, να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα. Εν όψει της επερχόμενης – τότε – κακοκαιρίας, ο Δήμος Τρικκαίων είχε ζητήσει από τους Διευθυντές:

  1. Να αδειάσουν τις βρύσες και να διακόψουν την παροχή νερού, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σπασίματος σωλήνων ύδρευσης.
  2. Να τοποθετήσουν τον θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Η συνεργασία αποδείχτηκε εξαιρετική, ενώ, όσα προβλήματα εμφανίστηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Επίσης, το άνοιγμα των σχολείων μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, επέτρεψε στα κτήρια να έχουν θέρμανση, με δεδομένα και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι τρία σχολεία ση ΔΕ Κόζιακα, δεν λειτούργησαν, με βάση χθεσινή απόφαση του Δημάρχου Τρικκαίων, λόγω των ακόμη δυσμενέστερων συνθηκών στα συγκεκριμένα χωριά.

Για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, η κατάσταση θα εκτιμηθεί πολύ νωρίς το πρωί και θα αποσταλεί άμεσα ενημέρωση, καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν συνεχώς και οι προβλέψεις διαφοροποιούνται.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων