Δήμος Τρικκαίων

Παιχνίδι και άθληση για τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων στην «Καλοκαιρινή Απόδραση»

28 Ιουνίου 2022

Νέα δυναμική με τη νέα δραστηριότητα των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων «Καλοκαιρινή Απόδραση». Από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και μέχρι 8 Ιουλίου 2022 τα παιδιά μπορούν να μετάσχουν σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο «Αποστόλης Καρακούσης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, που ενισχύει, ενδυναμώνει και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την προσφορά των ΚΔΑΠ στα αγόρια και τα κορίτσια που φιλοξενούνται.
Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, μαζί με τους αντιδημάρχους Εφη Λεβέντη και Νίκο Σακκά, οι διευθύνσεις των οποίων προΐστανται συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.
Ο κ. Παπαστεργίου συναντήθηκε με το προσωπικό των ΚΔΑΠ και τα παιδιά σε όλες τις νέες εγκαταστάσεις του Πάρκου, τονίζοντας τη σημασία, τόσο της πρωτοβουλίας για τη φροντίδα και υποστήριξη των παιδών και των οικογενειών τους, όσο και της δημιουργίας ενός νέου χώρου άθλησης, εκπαίδευσης και δραστηριοτήτων για τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.
Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος του Δημοτικού Πάρκου διαθέτει εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες το απόγευμα και σε όποιον/α τρικαλινό/ή επιθυμεί να τις χρησιμοποιήσει για μπάσκετ, τένις και βόλεϊ. Μοναδική προϋπόθεση, να κάνει κράτηση μέσω της εφαρμογής του Δήμου Τρικκαίων «Πρώτο Trappaizei», την οποία «κατεβάζει» στο κινητό από ΕΔΩ
Στον ίδιο, δε, χώρο, από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το ΕΝΕΕΓΥΛ.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την «Καλοκαιρινή Απόδραση»

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 5-12 ετών που είναι ΗΔΗ εγγεγραμμένα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.

ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο «Αποστόλης Καρακούσης» (6ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας, είσοδος από service road)

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Ολη η δραστηριότητα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ

Από 27 Ιουνίου 2022 μέχρι 8 Ιουλίου 2022, πρωινές ώρες.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ;

Τα παιδιά επιστρέφουν στο ΚΔΑΠ και οι γονείς – κηδεμόνες επιλέγουν, είτε τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι, είτε να παραμείνουν μέχρι το πέρας του ωραρίου στα ΚΔΑΠ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ;

Όχι. Κάθε παιδί μπορεί να παραμείνει στο ΚΔΑΠ ακολουθώντας το πρόγραμμα που υλοποιείται σε αυτό.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, κατάλληλα σχεδιασμένες σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ηλικίας.

ΑΘΛΗΣΗ

Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το τένις, το βόλεϊ, το τζούντο, το μπάντμιντον, η τοξοβολία, ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και σε προγράμματα χορού και κίνησης.

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και παιδαγωγών.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Δωρεάν, με λεωφορεία που ευγενώς παραχώρησε η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, την οποία ευχαριστεί ο Δήμος Τρικκαίων για τη συνεργασία.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης