Δήμος Τρικκαίων

“Παιδιά απ' την Ανάβυσσο...” στα “Τρίκαλα στα δυο στενά”!

23 Απριλίου 2018

Νότες και θεατρική τους απόδοση από το 6ο Λύκειο Τρικάλων στο «αδελφό» Λύκειο Αναβύσσου. Και μάλιστα στον πιο ταιριαστό χώρο, αυτόν του Μουσείου Τσιτσάνη. Εκεί, όπου το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018 μαθητές του 6ου Λυκείου και εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Άρη Μυλωνά, υποδεχθήκαμε τμήματα του Λυκείου Αναβύσσου, με το οποίο είχαμε αδελφοποιηθεί το 2017.

Η εκδρομή των μαθητών του σχολείου της Αττικής φέτος περιελάμβανε τα Τρίκαλα ως ενδιάμεσο σταθμό. Και για τον λόγο αυτόν, αποφασίσαμε να τους υποδεχθούμε με το πλέον διάσημο και αναγνωρίσιμο πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας: τις συνθέσεις, τους στίχους και τις ερμηνείες των τρικαλινών δημιουργών και ερμηνευτών. Το πρόγραμμα με τίτλο «Αγάπη που ‘γινες», ζωντάνεψε για δεύτερη φορά -έχοντας ήδη παρουσιαστεί στη διάρκεια της τελετής λήξης του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ραδιοφώνου, που διοργάνωσε το σχολείο μας τον περασμένο Μάρτιο.

Τα τραγούδια των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, Σαμολαδά, Κολοκοτρώνη και Μητροπάνου, σ’ έναν μεταξύ τους διάλογο για την αγάπη και τον έρωτα, δραματοποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν με χιούμορ, με κατάθεση άποψης και με έντονη τη συμμετοχή και τον προσωπικό τόνο των μαθητών, στον πάντα φιλόξενο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη. Μια προσπάθεια των μαθητών και των μαθητριών που απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο, τη σχέση του έρωτα στα τραγούδια των τρικαλινών δημιουργών, σε διάφορες μορφές και εκφάνσεις του.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την αντιπρόεδρο και τους υπεύθυνους του Μουσείου Τσιτσάνη κ.κ. Βασιλένα Μητσιάδη και Στέλιο Καραγιώργο αντιστοίχως, καθώς και όλο το προσωπικό του Μουσείου για την πολύτιμη συνδρομή του.

Οι μαθητές/τριες που μετείχαν, ήταν οι: Όλγα Βαρμπομπίτη, Βάιος Χήρας, Βάσω Μπακλαβά, Ηλίας Ραξιώτης, Βάνα Τσιαπάρα, Σοφία Αναστασίου, Αποστόλης Μπλέτσας, Γεωργία Καψιώχα, Άρτεμη Μόκκα, Πολύκαρπος Μπατατόλης, Λάμπης Σκοτίδας, Στέλιος Παππάς.

Στα τεχνικά θέματα βοήθησε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Μπάνος.

Η υπεύθυνη του προγράμματος:

Λουΐζα Παπάντου, φιλόλογος