Δήμος Τρικκαίων

Παλέτες και εμπνεύσεις στο Μουσείο Τσιτσάνη

25 Μαρτίου 2017
Τα γιορτινά του φόρεσε το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαρτίου το Μουσείο Τσιτσάνη. Φιλοξενεί την πρώτη έκθεση ζωγραφικής, σημασιοδοτώντας και σηματοδοτώντας την καθιέρωση του Μουσείου ως χώρου για την τέχνη συνολικώς και όχι μόνο για τη μουσική.

Για 7 ημέρες, μέχρι τις 31 Μαρτίου, φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Μεταξύ μύθου και πραγματικότητας» με εκθέματα 29 καλλιτεχνών, από Τρίκαλα, Αθήνα, Λαμία, Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου και το βράδυ της Παρασκευής η αντιπρόεδρος του κέντρου Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη υποδέχθηκε εκθέτες, καλλιτέχνες, διοργανωτές και επισκέπτες. Τόνισε τη σημασία να αναδειχθεί η τέχνη και να αποτελέσει το Μουσείο, χώρο συνάντησης για όλους, όσοι επιδιώκουν να εκφραστούν και να εκφράσουν στα Τρίκαλα, εμπνεόμενοι και εμπνέοντες.
Στο σημείωμά της για την έκθεση, η επιμελήτρια κ. Λία Κουτελιέρη τονίζει ότι «Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα που κινούνται στο μεταίχμιο, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού(…)Τα έργα που συμμετέχουν στην παρούσα εικαστική έκθεση έχουν αναφορές σε πραγματικούς τόπους, αντικείμενα, πλάσματα, φυσικά φαινόμενα, τοποθετημένα σε μια υπερρεαλιστική εικαστική πλατφόρμα». Ο δε διευθυντής του «Filartehnon», που διοργάνωσε την έκθεση, κ. Αγγελος Αντωνίου, τόνισε ότι «συγκεντρώσαμε τμήμα του πλούσιου υλικού που υπάρχει και εκφράζει το θέμα της έκθεσης».
Τα εγκαίνια συντρόφευσαν με μουσική, ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού ωδείου Τρικάλων κ. Σπύρος Τσιώλης και η κ. Γεωργία Σχορετσιανίτη.


Στην έκθεση μετέχουν:
Δ. Αδάμης, Ε. Αθανασίου, Κ. Βασιλείου, Κ. Βλαχόπουλος, Κ. Γιαμάκος, Χ. Δημακάκου, Α. Ζηνέλης, Ε. Θωμοπούλου, Γ. Καραχάλιου, Ι. Κοντογιάννης, Β. Κούκκου, Λ. Κουτελιέρη, Α. Λόη, Σ. Μητσάκου, Ι. Μπέτση, Γ. Μπούνιας, Σ. Οικονομίδης, Κ. Παπαγεωργίου, Μ. Ραζέλου, Β. Σαμουηλίδου, Α. Σταύρου, Κ. Τουλιάτου, Α. Τσαμκόσογλου, Κ. Τσιναρίδης, Ι. Τσούμας, Ε. Τσιλιλή, Σ. Φωλίνας, Χ. Φωτοπούλου, Δ. Χριστοδουλοπούλου.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017 και τις ώρες 09:00 – 15:00 (παράλληλα με την προέκθεση του Μουσείου Τσιτσάνη) και 18:00-21:00.
Παρέστησαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Μητσιούλης και Κατσιάνης.

Από το γραφείο Τύπου