Δήμος Τρικκαίων

Η πάλη "ζωντανεύει" στα Τρίκαλα

7 Ιουλίου 2017
Την ενίσχυση της πάλης στον Δήμο Τρικκαίων - Δήμο με ιστορία στο άθλημα - και στον νομό Τρικάλων γενικότερα, προωθεί το METEORA Wrestling Academy. Εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής και προπονητές της διοργάνωσης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 τον Δήμαρχο Τρικκαίων.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης του αθλητισμού γενικότερα, αλλά έδωσε και έμφαση στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Νίκος Τσιακάρας, από τον ΑΠΣ Τρίκαλα, επεσήμανε ότι η Ακαδημία αφορά στην ενίσχυση του αθλητισμού και ειδικότερα του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας, επισημαίνοντας τη διασύνδεση φορέων και κοινωνίας, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων και την ενεργή υποστήριξη.

Από αθλητική πλευρά, παρών ήταν ο κ. Γ. Μπάρμπας, επίκουρος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης. Ο κ. Μπάρμπας σύστησε στον κ. Παπαστεργίου δύο κορυφαίους προπονητές που μετέχουν στην Ακαδημία: τον κ. Μπαχμάν Μπιρζαί, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκιουλάν του Ιράν, εργοφυσιολόγο, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και υπεύθυνο  προγραμματισμού της εθνικής ομάδας Πάλης Παίδων- Εφήβων του Ιράν. Και τον κ. Γκασέμ Γκασσαπιάν, πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας πάλης του Ιράν, ο οποίος είναι πλέον προπονητής σε σύλλογο πάλης της Γερμανίας και υπεύθυνος ανάπτυξης σε γυναικεία σύλλογο πάλης της Γερμανίας. Παρόντες από την οργανωτική επιτροπή οι κ. Αχιλλέας Λέρας και Νίκος Τζίκας.
Το METEORA WRESTLING ACADEMY, διοργανώνεται για πρώτη φορά στον νομό Τρικάλων από06 έως 13 Ιουλίου 2017, από τον Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ, και το Κ.Ε.Α.Π. (Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.), και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων, του Δήμου Καλαμπάκας, του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικήςαπόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός-γιορτή, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με το άθλημα της πάλης. Σκοπός του camp, είναι η συμμετοχή και η αγωνιστική εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, ηλικίας 13- 17 ετών. Επίσης η εκπαίδευση των αθλητών και αθλητριών πάλης σε θέματα πολιτισμού και υγείας.

 

Από το γραφείο Τύπου