Δήμος Τρικκαίων

ΠΑΜΕ και Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων συγκεντρώνουν είδη για τους πρόσφυγες

10 Μαρτίου 2016
Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ), συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για να τα παραδώσουμε στους πρόσφυγες που σήμερα έρχονται στην πόλη μας.

 

Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες χώρες στη Συρία, στη Μέση Ανατολή κλπ ,προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν

Η πρωτοβουλία αυτή είναι έκφραση ταξικής αλληλεγγύης, ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται σε βάρος των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες. Είναι αλληλεγγύη ίσου προς ίσο, και όχι φιλανθρωπία αφ’ υψηλού. Είναι προσφορά του εργάτη και του ανθρώπου του μόχθου προς κάθε ξεριζωμένο και κατατρεγμένο . Είναι κομμάτι προσφοράς του λαού μας από τα αγαθά , που δε φτάνουν ούτε γι’ αυτόν, αλλά συνειδητοποιεί ότι κάποιοι ξεριζωμένοι το ‘ χουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.

Είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα , η ίδια πολιτική, υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , που σε πολλές χώρες ,όπως η δική μας, δημιουργεί οικονομική κρίση και στρατιές ανέργων και ανέχεια φτωχών , ενώ σε άλλες, πολέμους ,κύματα προσφύγων, κυνηγημένων και ξεριζωμένων ανθρώπων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, σωματεία του νομού μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους , συμβάλλοντας στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως:   τρόφιμα, γάλατα, νερά, κονσερβοποιημένες τροφές, είδη υγιεινής για παιδιά και μωρά.

Η συλλογή θα γίνει ,

σήμερα Πέμπτη 10 Μάρτη

και αύριο Παρασκευή 11 Μάρτη και ώρες 6 μ.μ. εως 8 μ.μ.,

στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

 

Δυναμώνουμε την πάλη μας, αντιστεκόμαστε.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται.

Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που, κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο, αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο.

Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Καλούμε την εργατική τάξη στο νομό μας, μέσα από τα σωματεία τους, συλλόγους αλλά και μαζικούς φορείς στο νομό μας, σε Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, το ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες.

 

Γραμματεία Τρικάλων ΠΑΜΕ ,

ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων