Δήμος Τρικκαίων

Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης δίπλα στον Ληθαίο ποταμό

18 Αυγούστου 2021

 

Με εκδηλώσεις στο Θεατράκι του Ληθαίου, ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στη διοργάνωση του φετινού Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης. Το φεστιβάλ, λόγω του κορονοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε σε ημερομηνίες κοντινές με την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), αλλά σε ανοιχτούς χώρους από τις 23 ως 27 Αυγούστου.

Η διοργάνωση ανήκει στις εκδόσεις Θράκα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη των Δήμων Καρδίτσας και Τρικκαίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» και της Πρεσβείας της Σλοβενίας στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ είναι προσανατολισμένο σε μια θεματική μέσα από την οποία επιχειρείται το άνοιγμα σε νέους χώρους και ακροατήρια.

Για το 2021, η κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ έχει τίτλο «Σύνδεση – Connection» και αναφέρεται στις πολλαπλές έννοιες της «σύνδεσης» και της συνέργειας, στην κοινωνική επανασύνδεση – που αποτελεί το ζητούμενο μετά την πανδημία, στην αλληλεπίδραση, στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, στη διασύνδεση ποιητών και λογοτεχνών από διαφορετικές χώρες και περιβάλλοντα και φυσικά στη σύνδεση της ποίησης με νέο αλλά και νεανικό κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, με δεδομένο πως τιμώμενη περιοχή – χώρα του Φεστιβάλ είναι η Σλοβενία, προγραμματίζονται μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας, διευρύνοντας τις γέφυρες που άνοιξε το «Ulysses Shelter», η άριστη σχέση και συνεργασία με την εταιρεία Συγγραφέων Σλοβενίας, αλλά και η συμμετοχή μας στην Έκθεση Βιβλίου της Λιουμπλιάνας (Σλοβενία 2019).

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν 73 Έλληνες και 11διεθνείς ποιητές, 18 εικαστικοί, 3 μουσικοί.

Στα τρίκαλα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στο Θεατράκι του Ληθαίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19:45

Απαγγελία ποιημάτων:

Αγαθοκλής Αζέλης, Ελένη Αλεξίου,  Γεωργία Κολοβελώνη, Βάσω Χριστοδούλου.

20:00

Παρουσίαση βιβλίου:

«Γραφέας του φυσικού έπους», του Ηλία Κεφάλα (εισήγηση: Γιάννης Β. Κωβαίος)

21:00

Απαγγελία ποιημάτων: Grug Muse (Ουαλία), Denis Škofič (Σλοβενία), Ana Svetel (Σλοβενία), Roberto Garcia De Mesa (Ισπανία)

Από το γραφείο Τύπου