Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Ενα μεγάλο "ευχαριστώ", σε όλους τους τρικαλινούς

1 Μαρτίου 2016
Ευχαριστήριο από βάθους καρδιάς, απευθύνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων, προς όλους, όσοι βοήθησαν τους πρόσφυγες στα Τρίκαλα. Η τεράστια συμμετοχή στο Κέντρο Φιλοξενίας και η προσφορά ειδών από τρικαλινούς, ήταν η αιτία για να απευθυνθεί αυτό το «ευχαριστώ». Κυρίως, όμως, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει και τη διαχρονική, συνεχιζόμενη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι τρικαλινοί, σε κάθε περίπτωση, όποτε χρειαστεί.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει:

«Η πόλη των Τρικάλων μοίρασε χαμόγελα και στιγμές ανθρωπιάς στους πρόσφυγες.

Η απαράμιλλη και ανυστερόβουλη προσφορά χρόνου, ειδών, κόπου, συμμετοχής στην προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής τους, είναι άξια θαυμασμού.

Οι πολίτες, οι εθελοντές, οι επιχειρηματίες, οι φορείς, οι σύλλογοι, οι συλλογικότητες, όλοι μαζί, κάθε μέρα, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσέφεραν ένα κομμάτι του εαυτού τους. Μετά την ομόφωνη συναίνεση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα πλέγμα συμπαράστασης γέμισε την πόλη.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στα Τρίκαλα ένιωσαν τη ζεστή αγκαλιά των συμπατριωτών μας.

Ο Δήμος μας είναι υπερήφανος, γιατί οι αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, της άδολης προσφοράς, διατηρήθηκαν ως κόρη οφθαλμού, για άλλη μια φορά. Διαχρονικά οι τρικαλινοί, προστρέχουν σε όσους το έχουν ανάγκη. Το αποδεικνύουν καθημερινώς, με τις συνεχείς προσφορές στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας. Το απέδειξαν και τώρα, σε ανθρώπους άγνωστους, σε μικρά παιδιά, που πέρασαν από την πόλη μας για να συνεχίσουν το δύσκολο, μακρινό τους ταξίδι.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο «ευχαριστώ», σε όλους μαζί και στον/στην καθένα/καθεμιά χωριστά.

“Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση”
Andre Breton

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα απευθύνει ειδικότερες ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν στον μέγιστο βαθμό στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

Από το γραφείο Τύπου