Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου - Γεννηματά για τα θέματα του Δ. Τρικκαίων

27 Νοεμβρίου 2016
Δράσεις, ενέργειες και έργα του Δήμου Τρικκαίων, παρουσίασε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο περιοδείας της στη δυτική Θεσσαλία, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου το Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης παπστεργίου παρουσίασε τα δύο αναπτυξιακά έργα του Δήμου: το σχέδιο Ασκληπιός, για την ανάδειξη –παρουσίαση – αξιοποίηση της πανάρχαιας ιατρικής που στηρίζεται στα βότανα και τα φυτά. Και τα ιαματικά λουτρά στο Ρίζωμα, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υδρόθειου στη χώρα.
Επίσης, έγινε παρουσίαση του τουριστικού πλάνου και των δράσεων του Δήμου, με εφαλτήριο το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων, τον μύλο των Ξωτικών. Ταυτοχρόνως, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε ζητήματα αυτοδιοίκησης,  θίγοντας το ζήτημα της πιθανότητας εισαγωγής της απλής, χωρίς αστερίσκους, αναλογικής στις δημοτικές εκλογές. Τόνισε ότι αυτό θα σημάνει ακυβερνησία σε πολλούς ΟΤΑ, με την κ. Γεννηματά να τονίζει ο ότι απαιτούνται ασφαλιστικές δικλείδες.
Δεύτερο θέμα της αυτοδιοίκησης, η αδυναμία του κράτους να επιτρέψει στους ΟΤΑ να λαμβάνουν δάνεια για ενεργειακή πολιτική. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος βάσει μελέτης θα μπορούσε να προωθήσει εφαρμογή εναλλακτικών πηγών και μορφών ενέργειας, που θα ωφελούσαν τον Δήμο και θα εξοικονομούσαν χρήματα για τους πολίτες. Αλλά, παρ’ όλες τις προσπάθειες του Δήμου, το κράτος δεν ανταποκρίνεται σε αυτή τη δράση. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε με έμφαση ότι το κόμμα της θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, στηρίζοντας τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας στη χώρα.
Στη συνάντηση τέθηκε και το  θέμα των προσφύγων, με βάση τη – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – αναγνώριση των ενεργειών των τρικαλινών και του Δήμου. Η κ. Γεννηματά άκουσε τον κ. Παπαστεργίου να εκθέτει τις πρωτότυπες, ουσιαστικές και σημαντικές ενέργειες στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων, καυτηριάζοντας ζητήματα απουσίας κρατικού σχεδιασμού.
Παρόντες στη συνάντηση, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων κ.κ. Γάλλου – Δαλκαφούκη, Λεβέντη, Πούλιου, Βασταρούχας, Παπανικολάου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα υγείας και εθελοντισμού κ. Λάππας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κατσιάνης και εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση, η κ. Κάκλα.
Από το γραφείο Τύπου