Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου για Αναπτυξιακό: Συνεχίζουμε, παρά την άκομψη απουσία αναφοράς στα Τρίκαλα

12 Οκτωβρίου 2017
Δηλώσεις για τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στη Λάρισα

 

Την άποψη του Δήμου Τρικκαίων για τα αποτελέσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Μιλώντας στην εκπομπή του δημοτικού ραδιοθαλάμου Τρικάλων του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ «Με λόγο και αιτία» με την Ελπίδα Κουτσογιάννη, επεσήμανε ότι επρόκειτο για μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για πλήθος θεμάτων.
Ειδικά για τα Τρίκαλα και τον Δήμο Τρικκαίων όμως, διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο, πλην του γνωστού και δρομολογημένου έργου του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας (Ε65).
Συνέχισε, φέροντας ως παράδειγμα την ανακοίνωση για απόδοση στρατοπέδου στον Δήμο Λαρισαίων, όχι όμως και για το στρατόπεδο της πρώην ΤΑΞΥΠ στον Δήμο Τρικκαίων. Ένα αίτημα γνωστό και κατατεθειμένο από τον Δήμο πολλές φορές τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια.
Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε να υπάρχει σαφέστερη αναφορά για την ανάπτυξη. Υπενθύμισε, συγκεκριμένα, την κοστολογημένη πρόταση του Δήμου ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη δυνατότητα αδειοδότησης χρεωμένων ΟΤΑ για λήψη δανείων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Χαρακτήρισε, δε, ως άκομψη τη μη αναφορά σε θέματα που έχουν τεθεί από τον Δήμο Τρικκαίων, με υπομνήματα και στοχεύσεις που έχουν γίνει γνωστά από καιρό αρμοδίως και στην τοπική κοινωνία. Αλλα, τόνισε, το συνέδριο αυτό ήταν μια αρχή, δεν έχει τελειώσει οτιδήποτε και είναι η ευκαιρία να προχωρήσουν σημαντικά θέματα για τον Δήμο Τρικκαίων συνολικότερα.

Από το γραφείο Τύπου