Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: "Είμαστε για... σκότωμα" σε θέματα τουρισμού

13 Φεβρουαρίου 2017
Με χαρακτηριστικό τρόπο ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρενέβη σε εκδήλωση του κόμματος «Το Ποτάμι» στην Καλαμπάκα για τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παραδέχθηκε σαφώς ότι «είμαστε για σκότωμα»…

Επειδή:
– Δεν αξιοποιήσαμε τους πόρους, που δόθηκαν σε πλήθος έργων τα προηγούμενα χρόνια
– Δεν υπήρξε ολοκληρωμένη παρέμβαση, ώστε να υφίσταται πλέον παρακαταθήκη από τα έργα αυτά.
Η ομιλία του κ. Παπαστεργίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που υλοποίησε «Το Ποτάμι» και η οργάνωση του νομού Τρικάλων, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στην Καλαμπάκα. Αντικείμενό της οι «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αξιοποίηση φυσικού πλούτου και ανάπτυξη», με προσκεκλημένο και κύριο ομιλητή τον βουλευτή Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Γ. Αμυρά. Τοποθετήθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων για τον τουρισμό, με τον κ. Παπαστεργίου να τονίζει ότι η χώρα και ο νομός Τρικάλων μπορούν να κάνουν πολλά ακόμη βήματα. Οπως,
– να αξιοποιήσουμε τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα
– να δώσουμε έμφαση στον ιαματικό Πόρο Ριζώματος. Η εμπειρία από τις πηγές στις Θερμοπύλες, που ανήκουν στο Δημόσιο, δεν είναι η καλύτερη, και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες στον Δήμο Τρικκαίων, επεσήμανε.
– Η λίμνη της Μεσοχώρας θα άλλαζε το σκηνικό του εναλλακτικού τουρισμού. Υπήρξαν ιδεοληψίες, σημείωσε, θα πρέπει προφανώς να επιλυθούν τα θέματα με τους κατακλυζόμενους, αλλά η λίμνη θα προσέδιδε περισσότερες δυνατότητες.
Επομένως, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, θα πρέπει «να κινηθούμε οργανωμένα και από όλες τις πηγές των επιδοτήσεων, να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθεί πλούτος και ανάπτυξη στην περιοχή».
Διότι, όπως επεσήμανε, «μπορεί το Πάσχα να είναι κοντά, αλλά η Ανάσταση δεν ξέρω αν θα έρθει…».

 

Από το γραφείο Τύπου