Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Καινοτομία είναι η τεχνολογία και οι άμεσες λύσεις για τους πολίτες

2 Νοεμβρίου 2016
Ως τοπίο με προκλήσεις και ως χώρος επίτευξης λύσεων, χαρακτήρισε την τεχνολογία στους ΟΤΑ ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επίσημος προσκεκλημένος σε «στρογγυλή τράπεζα» στο πλαίσιο του 18ου Συνεδρίου InfoCom World, αναφέρθηκε στην εμπειρία από τη χρήση τεχνολογίας και καινοτόμων λύσεων στον Δήμο.

Συγκεκριμένα, μετείχε στη «στρογγυλή τράπεζα» με θέμα «Mobile Broadband Accelerator» και βασική ομιλητή τον κ. Γιώργο Στεφανόπουλο, Γενικό Διευθυντή ΕΕΚΤ (Ενωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας». Μετείχαν επίσης, οι:
– Ευάγγελος Σδόγγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ερευνητικών Προγραμμάτων, ΕΠΙΣΕΥ
– Μαρία Μπούρα, Head of Strategy, South East Europe Hub – Region Mediterranean, Ericsson
– Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data SA – Πρόεδρος EEL
– Νικόλας Μαρτίνος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Volvo Car Hellas.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η καινοτομία εφαρμόζεται στα Τρίκαλα και στον Δήμο Τρικκαίων, με το παράδειγμα του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό να κυριαρχεί. υπενθύμισε τα οφέλη που αποκόμισε η πόλη (παγκόσμια αναγνώριση, συμμετοχή σε πλήθος προγραμμάτων, οπτική ίνα, ποδηλατόδρομος). Αλλά, σημείωσε, σημασία έχει η χρήση της τεχνολογίας και καινοτόμων λύσεων άμεσα για τους πολίτες, ώστε να εξυπηρετούνται σε θέματα της καθημερινότητας. Εξάλλου, σημείωσε ότι η καινοτομία δεν αφορά μόνο στην τεχνολογία, αλλά και σε απλά ζητήματα που μπορούν να εφαρμοστούν και να επιφέρουν αλλαγές στη ζωή των κατοίκων.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι ήδη ο Δήμος Τρικκαίων με ειδικό γραφείο που συνέστησε, προσαρμόζει τη λειτουργία του, με στόχο την πραγματική βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, και με δεδομένα τα συγχαρητήρια για την υλοποίηση τόσων καινοτόμων δράσεων στα Τρίκαλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ουσιαστική ανάγκη για το Δημόσιο και τους ΟΤΑ: «να βγούμε μπροστά, να δώσουμε λύσεις στα απλά, καθημερινά προβλήματα». Αυτή η φράση του κ. Παπαστεργίου ουσιαστικά συνοψίζει τη δράση του Δήμου για θέματα των πολιτών, για θέματα άμεσης καθημερινότητας. Και, όπως τόνισε, μπορεί η δημόσια διοίκηση να ασθενεί, αλλά η ανάγκη για βελτίωση των υπηρεσιών για τους πολίτες, φέρνει την Αυτοδιοίκηση πιο οντά στον ρόλο της να αφουγκράζεται και να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συνέδριο (που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel από την εταιρεία SmartPress AE,) είχε ως κεντρικό θέμα την Ψηφιακή Οικονομία (Digital Economy: The Highway of NGN!). Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media στη ΝΑ Ευρώπη, το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς, αλλά και όσων χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα εργαλεία και τις υπηρεσίες για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

 

Από το γραφείο Τύπου

info1