Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Οχι διόδια στον υπό παράδοση Ε65

28 Μαρτίου 2017
Παρέμβαση για να μην εισπράττονται διόδια στο υπό παράδοση τμήμα του Ε 65, έκανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή στον υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας να εξεταστεί ξανά το θέμα και να κυκλοφορούν ελεύθερα τα οχήματα, μέχρι ότου «τουλάχιστον δοθεί ολόκληρος σε κυκλοφορία, έως την Ξυνιάδα».
Η επιστολή ήταν αποτέλεσμα των έντονων φημών και των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ήδη τιμές για τα διόδια, αυξάνοντας κατά πολύ τη μετάβαση και επιστροφή από και προς την Αθήνα. Και μάλιστα – και αυτό είναι το βασικό επιχείρημα του Δημάρχου – χωρίς ο δρόμος να είναι ολοκληρωμένος.
Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Διπλά τα συναισθήματα από την επικείμενη παράδοση στην κυκλοφορία, του πρώτου τμήματος του Ε65, του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας.
Από τη μία, η χαρά για την υλοποίηση ενός ονείρου για την περιοχή της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Ελλάδας και της δυτικής Μακεδονίας.
Από την άλλη, η λύπη, για τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τον Τύπο, αναφορικά με τα διόδια και το κόστος τους.
Ένας ημιτελής δρόμος, που μέχρι πρότινος ακόμη δεν είχε αποφασιστεί, πού θα καταλήγει, με «τυφλό» σημείο εξόδου και εισόδου, υποδέχεται σταθμούς διοδίων.
Είναι άσκοπο πολιτικά αλλά και άδικο για τους κατοίκους της περιοχής μας, που έκαναν τόσα χρόνια υπομονή, να βλέπουν ένα μόνο τμήμα του δρόμου έτοιμο, αλλά να αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκο – σύμφωνα με τις πληροφορίες – ποσό για τη διέλευσή τους.
Σας παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα ξανά, προκειμένου να μπορεί ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, να χρησιμοποιείται ελεύθερα, έως ότου τουλάχιστον δοθεί ολόκληρος σε κυκλοφορία, έως την Ξυνιάδα».

 

Από το γραφείο Τύπου