Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Αδιανόητη η συνέχιση εύρεσης προφάσεων για την αποφυγή εμβολιασμού

25 Αυγούστου 2021

Αδιανόητη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου,  τη συνέχιση από ορισμένους, της εύρεσης προφάσεων για να μην εμβολιάζονται.
Σε δηλώσεις του στη «Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων  97,6» ο κ. Παπαστεργίου τόνισε: «Όταν οι 9 στους 10 νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, είναι αδιανόητο να συνεχίζουν να βρίσκουν διάφορες προφάσεις για να αποφεύγουν τον εμβολιασμό».
Και συνέχισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, αναλογιζόμενοι οι πολίτες, όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες:  «Με δεδομένο ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πολύ πιο πιθανοί μεταδότες από τους εμβολιασμένους – δε θα πω ότι οι εμβολιασμένοι δε μεταδίδουν – αυξάνεις τις πιθανότητες να κολλήσεις τον ιό σε ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες κατηγορίες».
Οι δηλώσεις και η ειδική αναφορά στις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες πολιτών, έγιναν με αφορμή το ότι τέθηκαν σε αναστολή 12 (από τους 13 αρχικά) ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον Δήμο Τρικκαίων.
Πρόκειται για εργαζόμενους, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων «σε ευαίσθητες δομές: ΚΔΑΠ ΜΕΑ Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν». Για αυτούς οι πράξεις αναστολής εκδόθηκαν την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021.
Οι εργαζόμενοι υπέβαλαν ενστάσεις στην αρμόδια επιτροπή και αυτές – πλην μίας, για λόγους υγείας –  δεν έγιναν δεκτές από την ειδική αυτή επιτροπή.
Αναφορικά με αντιδράσεις, υπενθύμισε δύο βασικά δεδομένα: ότι «υπάρχει μια συγκεκριμένη νομοθεσία και μια δεδομένη κατάσταση», εννοώντας την αύξηση των κρουσμάτων.
Ερωτηθείς για το καθεστώς εργασίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία και πως, ακόμη κι αν άμεσα εμβολιαστούν, θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες πριν επιστρέψουν στην εργασία.

Από το γραφείο Τύπου