Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου για τον Δ. Τρικκαίων: Μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας!

27 Αυγούστου 2019
Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο 2019-2023 με έντονη την αγάπη για τον Δήμο και τις δυνατότητές του

 

Κατάμεστος ο αύλειος χώρος του Μουσείου Τσιτσάνη, μέγιστος ο ενθουσιασμός, μεγάλες οι προσδοκίες, ακόμη μεγαλύτερη η πίστη.
Πίστη από τις τρικαλινές και τους τρικαλινούς, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους κοινοτήτων, από όλους και όλες, που παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, για τη νέα εποχή.
Στον εμβληματικό χώρο, που έδωσε νέα ώθηση στον πολιτισμό των Τρικάλων αλλά και όλης της χώρας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε το έναυσμα για
– περισσότερη δουλειά,
– ορθολογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους,
– νέες προκλήσεις για την κοινωνία
– και ένα μόνο συναίσθημα: την αγάπη.
Αγάπη για την πόλη, την κοινωνία. Αγάπη από τον πολίτη προς την κοινωνία και τον κάθε πολίτη. Με έναν Δήμο που θα σκέφτεται περισσότερο τον πολίτη και θα σκέφτεται ως πολίτης.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό, χοροστατούντων, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου. Ο δεύτερος, ως Μητροπολίτης στον Δήμο Τρικκαίων, έδωσε τις ολόθερμες ευχές του για τη νέα θητεία του κ. Παπαστεργίου και για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, με γνώμονα τους πολίτες. Ακολούθησε η ορκωμοσία με τον θρησκευτικό όρκο και τη δήλωση στην τιμή και συνείδηση.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΚΙΣΘΕΝΤΕΣ

Ο Περιφερειάρχης

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός. Επεσήμανε τη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και δη στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, αλλά και στην ενίσχυση της παρουσίας της Θεσσαλίας σε όλα τα επίπεδα, αφού «η Θεσσαλία βρίσκεται παντού».

Οι επικεφαλής παρατάξεων

Στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης  απηύθυναν χαιρετισμούς. Ξεκινώντας αντιστρόφως ανάλογα με την εκλογική δύναμη, ο κ. Σπήλιος Τσιγάρας περιέγραψε ένα πλαίσιο αυτοδιοικητικής λειτουργίας. Ο κ. Στ. Μπετσιμέας ευχαρίστησε τους υποψηφίους του συνδυασμού του και τόνισε ότι θα έχει ανοιχτές πόρτες προς όλους. Ο κ. Γ. Καΐκης επεσήμανε με έμφαση ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα λειτουργήσει ως λαϊκή αντιπολίτευση, ενώ ο κ. Κ. Κρεμμύδας έδωσε έμφαση στην ανάγκη διεκδικητικής αυτοδιοίκησης και στη βελτίωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Η ομιλία του κ. Παπαστεργίου ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε πριν 5 χρόνια: από τους στίχους τραγουδιού που άρεσαν στην κόρη του.

Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε έναν κόσμο με αγάπη και ελπίδα…

Με χρώματα ουράνια θα βάψουμε τη ζωή μας να αλλάξει σελίδα…

Πλέον, 5 χρόνια μετά, πολλά άλλαξαν. «Εγώ και η ομάδα μου τηρήσαμε κατά γράμμα τον όρκο που δώσαμε», είπε ο κ. Παπαστεργίου, με χαρακτηριστικό στοιχείο, την αγάπη που «έγινε παράδειγμα πανελλαδικά, από τον Φλεβάρη του 2016 και μετά, με το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης».

Ο κ. Παπαστεργίου
– υπενθύμισε, πόσο θετικά μιλούν όλοι για τα Τρίκαλα,
– τόνισε ότι ο Δήμος έμεινε όρθιος «παρά την κρίση και τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης»,
– έδωσε έμφαση στη βελτίωση των οικονομικών και στη μείωση του χρέους, με πλήθος κοινωνικών δομών στον Δήμο,
– αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό
– απένειμε εύσημα στους πολίτες που «αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση πανελλαδικά για

 • τον αντικαπνιστικό νόμο,
 • την ισορροπημένη στάση στο προσφυγικό,
 • τη χρήση του ποδηλάτου,
 • την προσοχή στις διαβάσεις πεζών.

– τίμησε το απελθόν Δημοτικό Συμβούλιο (για την καλοπροαίρετη κριτική και τη συνεπή στάση του), τους εργαζόμενους του Δήμου, τους «αφανείς ήρωες», δηλαδή τους προέδρους των χωριών, που έδωσαν καθημερινές μάχες.

– εκθείασε «τον φοβερό πολιτισμό στην καθημερινότητά μας», καθώς η τρικαλινή κοινωνία έχει αποβάλει «την τοξικότητα της στείρας αντιπαράθεσης που βλέπω δυστυχώς ακόμη σε άλλες κοινωνίες».

2019-2023: Η τετραετία των έργων

Ανέφερε πλέον τον δρόμο που ανοίγεται, με τα έργα που υλοποιούνται. Εμβληματικότερα εξ αυτών, είναι:

 • Η ανάπλαση του Ληθαίου,
 • Η κεντρική πλατεία και την πλ. Εθν. Αντίστασης,
 • Η οδός Καρδίτσης,
 • Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου,
 • Η λαϊκή αγορά,
 • Το νέο κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη και η ενεργειακή αναβάθμιση το κλειστού της Κατσιμήδου,
 • Η δημιουργία χώρων πολιτισμού στις αποθήκες του ΟΣΕ.
 • Η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων,
 • Η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης,
 • Η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού,
 • Η επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε συνοικισμούς και χωριά,
 • Οι σημαντικές επεμβάσεις σε αγροτική οδοποιία
 • Δεκάδες άλλα έργα.

 

Στόχος η καθαριότητα

Ενας βασικός στόχος του Δημάρχου Τρικκαίων, όπως τον περιέγραψε ξεχωριστά και με έμφαση, είναι η καθαριότητα: «Να γίνουμε ένας ακόμη πιο καθαρός Δήμος, να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση, να περιορίσουμε τη χρήση του πλαστικού».

Ο νέος Δήμος

Ο Δήμος της επόμενης τετραετίας, με βάσεις και για τα επόμενα χρόνια, είναι ένας Δήμος επανασχεδιασμένος, «με λιγότερη γραφειοκρατία, με αντανακλαστικά και  αποτελεσματικότητα, ένας Δήμο που θα σκέφτεται περισσότερο τον πολίτη, που θα σκέφτεται περισσότερο σαν πολίτης. Αλλά και ένας πολίτης που θα σκέφτεται λίγο περισσότερο τον Δήμο του».
Ζήτησε από τους πολίτες εμπιστοσύνη προς τον ίδιο και τον Δήμο συνολικότερα. Αλλά και τόνισε το μοναδικό του αίτημα, απευθυνόμενος στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές:

«Να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο την πόλη και τα χωριά μας.

Και να συμμετέχετε όπου μπορείτε.

Να μας κρίνετε, να μας επισημαίνετε τα προβλήματα που βλέπετε γύρω σας και να μας επικρίνετε αν μας εμείς δεν κάνουμε για αυτά. Αλλά πρώτα να μας τα επισημαίνετε».

Από τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησε «κοινή προσπάθεια, να δουλέψουμε από κοινού ακόμη περισσότερο, αθόρυβα και χωρίς υπεροψία, με υπομονή και κατανόηση προς τους πολίτες».

Ο βασικός στόχος

Και κλείνοντας έθεσε τη νέα εποχή για τον Δήμο Τρικκαίων:

«Μόνον έτσι, όλοι μαζί ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε!

Δεν ξέρω αν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας!

Και θα δείτε!»

Με το χειροκρότημα να σείει το Μουσείο Τσιτσάνη, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά μπροστά και αλλάζει, μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες.

Παρουσίες

Σε επίπεδο θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων φορέων, παρέστησαν, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκας, οι βουλευτές Τρικάλων κ. κ. Κατ. Παπακώστα και Θαν. Λιούτας, οι τ. βουλευτές κ.κ. Παν. Δριτσέλη και Θαν. Σιμορέλης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Νάτσινα,Γακόπουλος και Μπάρδας, οι Δήμαρχοι Μετεώρων και Πύλης κ. Θοδ. Αλέκος και Κ. Μαράβας, ο απερχόμενος Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θαν. Μεριβάκης, οι εκπρόσωποι στρατιωτικών και ένστολων αρχών του νομού Τρικάλων, οι εκπρόσωποι πλήθους παραγωγικών φορέων του νομού και επιχειρήσεων, πρώην βουλευτές, πρώην δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τοπικό συγκρότημα και προσφορά αναψυκτικών.

 

Από το γραφείο Τύπου