Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Κατακτώντας το μέλλον που μας ανήκει

8 Μαΐου 2018
Ομιλία του Δημάρχου Τρικκαίων για τους στόχους των αλλαγών στα Τρίκαλα και στην περιφέρεια

Με έντονη αισιοδοξία, αλλά με πλήρη επίγνωση της κατάστασης και με δραστικές λύσεις ο Δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε στο 29ο συνέδριο της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων. Μια τιμητική διάκριση, καθώς η ΕΑΣΕ αποτελεί τον πυρήνα των Ελλήνων και ξένων στελεχών των επιχειρήσεων που λειτουργούν στη χώρα μας. Με θέμα, δε, του συνεδρίου, το ερώτημα «Τι γεύση έχει το μέλλον: Ηγεσία με το βλέμμα στο αύριο», οι ομιλητές κλήθηκαν καταθέσουν τις απόψεις τους.
Μεταξύ αυτών, ο Μιχ. Μπλέτσας, Ερευνητής & Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab, ΜΙΤ, ο Πάνος Παχατουρίδης, Growth Manager του Facebook για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, «Παπαστράτος», η φωτοδημοσιογράφος Μάρω Κουρή, ο Alexis Perakis – Valat, πρόεδρος του τομέα ανάπτυξης προϊόντων της L’ Oreal, o σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής κ.α.
Το συνέδριο διεξήχθη στο Λαγονήσι το διήμερο 4 και 5 Μαΐου 2018 και ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων ατενίζει το μέλλον.
Ο τρόπος αυτός συνδυάζει «Γενναίες αποφάσεις-  μεθοδικότητα στη διεκδίκηση πόρων από προγράμματα – αντίσταση στον λαϊκισμό». Διότι «διαπιστώσεις κάνεις προεκλογικά. Μετεκλογικά κάνεις έργα». Επομένως, «η μαγική λέξη είναι η λέξη αποτελεσματικότητα».

Και για να επιτευχθούν όλα αυτά, τα βήματα είναι συγκεκριμένα:
– ο Δήμος «μπαίνει στα παπούτσια» των δημοτών του
– ο Δήμος δουλεύει σαν να πρόκειται να… ανοίξει άλλος Δήμος
– ο Δήμος παίρνει πρωτοβουλίες για ανάπτυξη.
Ετσι παρουσίασε ο κ. Παπαστεργίου
–  τις λύσεις στον τομέα της «τεχνολογίας για τον άνθρωπο»,
– την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων άμεσα και με ηλεκτρονικό τρόπο ταυτοποίησής τους,
– βασικές αναπτυξιακές δράσεις:
1. Σχέδιο Ασκληπιός
2. Μύλος Ξωτικών
3. Πρωτοβουλία για Παιδεία – STEM, με την παροχή των κι ρομποτικής
4. Πρωτοβουλία για το Κάπνισμα
5. Πρωτοβουλία για το προσφυγικό

Πέντε διαφορετικές μεταξύ τους δραστηριότητες, με έναν μοναδικό στόχο: «Να φύγουμε μπροστά εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με στόχευση στην αλλαγή της νοοτροπίας και με ομαδική λειτουργία. Διότι, όπως με έμφαση τόνισε ο κ. Παπαστεργίου: «Οι καινοτόμες λύσεις θέλουν τομές και πρέπει να τις κάνουμε σήμερα τώρα, χθες, για το αύριο».

 

Από το γραφείο Τύπου