Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Να αγαπούμε παιδιά και Παιδεία

11 Σεπτεμβρίου 2018
Ευχές του Δημάρχου Τρικκαίων για τη νέα σχολική χρονιά κατά τους αγιασμούς Εμφαση στον «Φιλόδημος» και σε άλλα έργα – παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων στα σχολεία

 

«Να αγαπήσουμε τα παιδιά μας, να αγαπήσουμε την Παιδεία». Η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στη διάρκεια αγιασμού σχολικής μονάδας, δείχνει την πρόθεση του Δήμου και αυτή τη σχολική χρονιά, 2018-19. Πρόθεση, η οποία επιμερίζεται σε: έμφαση στο κτηριακό και τις υποδομές, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία και συνεργασία με τους διευθυντές, τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ηδη, από το καλοκαίρι οι υπηρεσίες του Δήμου εργάστηκαν για τη βελτίωση υποδομών σε πλήθος σχολικών μονάδων, με ελαιοχρωματισμούς, ανακατασκευές τουαλετών, συντηρήσεις υποδομών κ.α. Και, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Τρικκαίων, δίνονται λύσεις σε 20 σχολεία με ποσό 417.000€. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν έργα υποδομών, προστασίας και βελτίωσης διδακτηρίων και ποιότητας καθημερινής ζωής στο σχολείο για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις και στο προς επίλυση ζήτημα με τις τουαλέτες. Ταυτοχρόνως, επεσήμανε τη συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως συμφώνησε και ο κ. Ντίνος Μπάρδας, περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Απασχόλησης και Εμπορίου της ΠΕ Τρικάλων . Στο Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της διατήρησης σε καλή κατάσταση των κτηρίων, τα οποία, όπως τόνισε» δανειζόμαστε από τις επόμενες γενιές». Ενώ όπως προσέθεσε και ο τέως αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Παπανικολάου, έχει σημασία «να αγαπούμε το χωριό μας».

Στο δε 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ο κ. Παπαστεργίου περιηγήθηκε τους χώρους του προσφάτως ελαιοχρωματισμένου σχολείου,  δίνοντας έμφαση και σε πρόσθετες αναγκαίες εργασίες. Επεσήμανε ακόμη – παρόντων, της προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κάκλα και του π. αντιδημάρχου κ. Βασταρούχα – τη σημαντική θέση της εκπαίδευσης στη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως των διαδρομών που αυτός θα ακολουθήσει.

Από το γραφείο Τύπου