Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου: Οφείλαμε το προπονητικό κέντρο στον ΑΟΤ και στα παιδιά

3 Ιουνίου 2022

«Το χρωστάμε στον ΑΟΤ και στα παιδιά». Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε το στίγμα της απόφασης του Δήμου Τρικκαίων, να παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων από το αθλητικό πάρκο Σωτήρας στον ερασιτέχνη ΑΟΤ, για να δημιουργηθεί προπονητικό κέντρο. Τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουνίου 2022 με την παρουσία πλήθους παικτών και παικτριών των ομάδων υποδομών του ΑΟ Τρίκαλα και σύσσωμης της ηγεσίας και των αρχών του τόπου.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΔΣ του ερασιτέχνη ΑΟΤ και τον νυν πρόεδρο αυτού κ. Παρδάλη, όλα τα τελευταία χρόνια, στη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους καοτίκους και τον Πολιτιστικό σύλλογο της Σωτήρας, τους εργολάβους, ευχαριστώντας άπαντες για την προσφορά τους.
Το κέντρο βρίσκεται στον συνοικισμό της Σωτήρας του Δήμου Τρικκαίων και διαθέτει 5 γήπεδα, καθώς και αποδυτήρια που δύο ημέρες πριν και τυπικά είχε παραδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στον ΑΟΤ.
Ο Δήμος Τρικκαίων, εκτός από την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων και τη βούληση να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος – προπονητικό κέντρο, ανέλαβε να κατασκευάσει και τμήμα των υποδομών (υποβάσεις γηπέδων ποδοσφαίρου, γήπεδα, ποδοσφαίρου, αποστραγγιστικό δίκτυο, ύδρευση στον περιβάλλοντα χώρο, φωτισμό διαδρομής).
Το υπόλοιπο τμήμα του πάρκου, με εργασίες από τον Δήμο Τρικκαίων και τη δημοτική εταιρεία Αστική Ανάπτυξη ΑΕ αποδίδεται στους πολίτες, με κοινόχρηστο χώρο, περιπατητική διαδρομή, χώρους ανάπαυσης, μετά από καθαρισμό, διαμορφώσεις και δενδροφυτεύσεις που προηγήθηκαν, ενώ συντήρησε καθιστικά και δένδρα, που είχε τοποθετήσει ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σωτήρας Τρικάλων, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη σχετική ανάπλαση.

Από το γραφείο Τύπου