Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου σε Παρθένη: «Τα Τρίκαλα χρειάζονται συνεργασία και όχι εντυπωσιασμούς»

10 Απριλίου 2019

Σε σχέση με την τρομερή “καταγγελία” του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρη Παρθένη, που χρησιμοποιεί αβίαστα όρους εντυπωσιασμού, ο Δήμαρχος Τρικκαίων επισημαίνει:
«Ανακοινώσεις τέτοιου είδους, μόνο πολιτική σκοπιμότητα και έλλειψη ψυχραιμίας (εκείνου και των παρ’ ολίγο υποψηφίων στις εκλογές κολλητών του) δείχνουν.
Επιμέναμε και επιμένουμε στη συνεργασία, επειδή μένουμε Τρίκαλα από αγάπη για τον τόπο μας.

Έχω ήδη εξηγήσει πολλές φορές στον κ. Παρθένη, ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, πως η μετατόπιση του περιπτέρου σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο(άρθρο 20 του ν.δ 1044/1971) και τις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας, θα πρέπει να πραγματοποιείται για λόγους ασφαλείας, κυκλοφορίας κ.λπ. και να γίνεται σε μικρή απόσταση από την αρχική θέση, αφού ληφθεί υπ’  όψιν η αποδοτικότητα της νέας θέσης και των γειτονικών περιπτέρων (Στε 3707/2015, ΔΕφΑθηνών 2690/2013 κλπ). Για την τοποθέτηση ή τη μετατόπιση του περιπτέρου πρέπει να λαμβάνεται επίσης υπ’ όψιν η επιβάρυνση που προκαλεί στους ενοίκους των κατοικιών που γειτνιάζουν άμεσα με αυτό, καθώς και η δυνατότητα τοποθέτησης ή μετατόπισης του περιπτέρου σε σημείο, όπου δεν προκαλείται τέτοια επιβάρυνση (ΣτΕ 3570/90).

Δυστυχώς, ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων αδυνατεί να κατανοήσει ότι η απουσία συνεργασίας και οι τοξικές επιθέσεις, έχουν πάντα αρνητικά αποτελέσματα. Κυρίως, αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι εκθέσεις της Τροχαίας φυσικά και δεν χρησιμοποιούν τη βαρύγδουπη λέξη «παράνομο».

Αντιθέτως, θέτουν τα πραγματικά δεδομένα χωρίς τους εντυπωσιασμούς του κ. Παρθένη, επειδή ακριβώς το θέμα δεν προσφέρεται για φατσιμάρε.
Και, φυσικά, ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα των περιπτέρων, έχει μετατοπίσει ή καταργήσει θέσεις – πάντα με τη συνεργασία των ενδιαφερομένων – και έχει θεσπίσει κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους.

Προφανώς η όποια λύση δεν θα δοθεί για το φαίνεσθαι του κτηρίου του ΟΚΑΝΑ – αλλά προσωπικώς αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτός είναι ο λόγος της ξαφνικής επίθεσης του κ. Παρθένη προς τον Δήμο συνολικότερα και σε εμένα προσωπικώς, καθώς και ότι το θυμήθηκε το θέμα σε προεκλογική περίοδο

Ας το επαναλάβουμε. Στα Τρίκαλα που θα συνεχίσουμε να μένουμε, προέχει η συνεργασία. Οποιος θεωρεί ότι τα προβλήματα λύνονται με διατάγματα, επικλήσεις σε λέξεις που προϋποθέτουν γνώση των νόμων και προάγουν fake news και εντυπωσιασμούς, προφανώς μένει σε άλλη πόλη. Η ζωή στον Δήμο Τρικκαίων απέδειξε ότι προχωρούμε μπροστά, όταν συνεννοούμαστε και όταν συνεργαζόμαστε. Αν θέλει ο κ. Παρθένης, ας συναντηθούμε ξανά για το θέμα».

 

Από το γραφείο Τύπου