Δήμος Τρικκαίων

Παπαστεργίου σε ΣΘΕΒ: Στόχοι και προϋποθέσεις για ανάπτυξη στον Δ. Τρικκαίων

11 Ιουνίου 2021

Τις αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται στον νομό Τρικάλων, στη δυτική, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία, συζήτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ).
Η συνάντηση στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τον πρόδρο του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη, τα μέλη της διοίκησης κ. Βασίλη Γουγουλιά και Μιχάλη Παπαϊωάννου, τη γενική διευθύντρια κ. Ελένη Καματέρη και το στέλεχος της υπηρεσίας κ. Κώστα Γρηγορίου.
Η συζήτηση αφορούσε στην ενίσχυση της συνεργασίας του Συνδέσμου με τον Δήμο Τρικκαίων, για τη βελτίωση και προώθηση κοινών δράσεων σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαστεεργίου έθεσε δύο δεδομένα για τη νέα εικόνα που διαμορφώνεται στον Δήμο Τρικκαίων:
1. Την ανάπτυξη των νέων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων
2. Τον Ε 65
Για τα ΓΠΣ ο Δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθεί το πλαίσιο και η κατεύθυνση υλοποίησής τους, ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Δήμων. Ειδικά για τον Δήμο Τρικκαίων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια υλοποίησης πλαισίων για βιομηχανική ζώνη, ανεξαρτήτως του χώρου εγκατάστασής της.
Αυτή τη βιομηχανική ζώνη ο κ. Παπαστεργίου τη συνέδεσε άμεσα με την αναμενόμενη ολοκλήρωση και του βορείου τμήματος του Ε65, γεγονός που καθιστά την περιοχή του Δήμου Τρικκαίων, κόμβο για μεταφορές και επενδύσεις.
Επίσης, υπενθύμισε την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων, για την υλοποίηση αναπτυξιακού οργανισμού για τη δυτική Θεσσαλία στο πλαίσιο ανάπτυξης ολόκληρης της περιφέρειας.
Και στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για τα θέματα γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να επιλυθούν, για τη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας, αλλά και για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στη συνάντηση ο κ. Νταβέλλης έκανε λόγο για δράσεις που προωθεί ο ΣΘΕΒ, όπως συζητήσεις και παρεμβάσεις ενημέρωσης για τη απολιγνιτοποίηση, αλλά και γενικότερες δράσεις που υλοποιούνται από τον Σύνδεσμο, σε επίπεδο προγραμμάτων.
Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του θεσσαλικού συνδέσμου, για τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων: Ψηφιακό Ασκληπιείο, Ιαματικός Πόρος Ριζώματος, ανάπλαση λόφου Προφήτη Ηλία σε συνδυασμό με το Διαχρονικό Μουσείο, πλην των μεγάλων έργων ανάπλασης (Ληθαίος, οδός Καρδίτσης, Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών, ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αντιακτάσταση αγωγών ύδρευσης κ.α.).

Από το γραφείο Τύπου