Δήμος Τρικκαίων

Παραδόθηκε η αυλή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

13 Ιουνίου 2018
Ταυτόχρονα με την τελετή λήξης του σχολικού έτους  και όμορφη γιορτή

Κατά τον αγιασμό του σχολικού έτους 2017-18, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ανακοίνωνε την «τελική ευθεία» για την πρόσθετη αυλή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Στη λήξη του σχολικού έτους, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2018, η αυλή ήταν έτοιμη και «εγκαινιάστηκε» με σεμνή αλλά από καρδιάς τελετή λήξης. Η αυλή αυτή διπλασίασε τον ωφέλιμο χώρο για τα παιδιά, φτάνοντας στα σχεδόν 2 στρέμματα, δίνοντας την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής να έχουν ωφέλιμο και ζωτικό χώρο για τη σχολική δράση και τα παιχνίδια τους. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη φιλοξενία στον ίδιο χώρο, του ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ τις απογευματινές ώρες, είναι σαφές ότι η αναγκαιότητα για την αύξηση του χώρου αποτελεί σημαντική προσφορά του Δήμου Τρικκαίων.

Εξάλλου στη γιορτή το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018  παρέστη και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε μεν μαθητές και γονείς, αλλά τόνισε ότι σημασία για τα σχολεία είναι η προσφορά στα παιδιά. Και υπενθύμισε τη συνεργασία με τη νυν διευθύντρια για το συγκεκριμένο θέμα. Η κ. Κωνσταντίνα Λάππα – Βαρδούλη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο, αλλά και τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αναστασίου, τη μηχανικό του Δήμου κ. Γάκη, καθώς και τους προϋπηρετήσαντες στη θέση του διευθυντή του σχολείου με το ιστορικό όνομα «Δωρόθεος Σχολάριος». Καλό καλοκαίρι και συνέχιση των προσπαθειών ευχήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Λ. Λεβέντης.
Οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν από μαθητές όλων των τάξεων – με έμφαση και στον σχολικό εκφοβισμό – εντυπωσίασαν με την αστείρευτη παιδική δημιουργικότητα και την ομορφιά των χρόνων της ξεγνοιασιάς, με μουσική, τραγούδια, δημιουργίες, μουσικοκινητικά δρώμενα. Ο κατάμεστος χώρος του νέου προαυλίου στου σχολείου – από πλήθος συγγενών κάθε ηλικίας –  με τη φροντίδα και των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ήταν τακτοποιημένος, ενώ προσφέρονταν και δροσιστικοί χυμοί.

 

Από το γραφείο Τύπου