Δήμος Τρικκαίων

Παράκληση για εκταφές κεκοιμημένων στα Τρίκαλα

9 Φεβρουαρίου 2017
Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι σταδιακά δυσχεραίνει η κατάσταση με τις θέσεις στα κοιμητήρια της πόλης των Τρικάλων. Προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή έλλειψή τους, ενεργεί από τώρα, επιζητώντας τη συνεργασία των συμπολιτών, για να προχωρήσουν σε εκταφές.

Συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η εκταφή των κεκοιμημένων και στα δύο κοιμητήρια της πόλης των Τρικάλων (Α΄ και Β΄ κοιμητήρια), από το έτος 2012 (και το 2012) και νωρίτερα.
Επομένως  θα πρέπει, όσοι έχουν την ευθύνη των τάφων των ετών μέχρι και το 2012, να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες. Η σχετική προθεσμία λήγει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προβλέπεται από την Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και τον σχετικό νόμο, ο Δήμος Τρικκαίων θα προβεί μόνος του σε εκταφές.
Σημειώνεται, επίσης, ότι την ίδια ημέρα – 19/3/2017 – λήγει και η προθεσμία για τη μεταφορά των οστών στα νέα οστεοφυλάκια που υπάρχουν και έχουν ανακατασκευαστεί, και στα δύο κοιμητήρια.
Το ζήτημα της έλλειψης χώρου συνολικότερα για την πόλη των Τρικάλων, θα αντιμετωπιστεί με την απόφαση του Δήμου για δημιουργία νέου κοιμητηρίου.

 

Από το γραφείο Τύπου