Δήμος Τρικκαίων

«Παραμυθένια» εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

6 Δεκεμβρίου 2022

Σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, ζεστή και δημιουργική πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 πάρα πολλά παιδιά και οι γονείς – κηδεμόνες τους συμμετείχαν στη γιορτή, με καλωσόρισμα από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Λάππα.

Σε αυτή, η παιδαγωγός Βάσω Ζαχαράκη αφηγήθηκε με παραστατικότητα, αμεσότητα και έντονη συναισθηματική έκφραση το παραμύθι «Τα Χριστούγεννα του βασιλιά Σαλίγκαρου» της Ιωάννας Ντακόλια (εκδόσεις  Άγκυρα) καθηλώνοντας τα παιδιά σε ένα ταξίδι φαντασίας και υπερβατικής πραγματικότητας με αλτρουιστικά ιδεώδη.

Στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη καθοδήγησε τα παιδιά, χωρίζοντάς τα σε ομάδες , να φτιάξουν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το οποίο στήθηκε υπέρλαμπρο και στόλισε μοναδικά τον χώρο πλάι στην έκθεση εκατό και πλέον χριστουγεννιάτικων βιβλίων. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία τα δανείστηκαν τα παιδιά δανείστηκαν μετά το πέρας της εκδήλωσης, που επεφύλασσε και μικρά κεράσματα.

Από το γραφείο Τύπου