Δήμος Τρικκαίων

Παρέλαση Γαλλίδων μαζορετών αναστάτωσαν τους Τρικαλινούς

21 Φεβρουαρίου 2020

Παρέλαση Γαλλίδων μαζορετών αναστάτωσαν τους Τρικαλινούς

Διαφήμιση για τα «Καραϊσκάκεια»

 Και ξαφνικά τα Τρίκαλα αναστατώθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι χθες. Η απρόοπτος εμφάνιση — για διαφημιστικούς λόγους — ενός συγκροτήματος Γαλλίδων μαζορετών που μετέχουν των εορταστικών εκδηλώσεων της Καρδίτσης «Καραϊσκάκεια», προκάλεσε πραγματικό συναγερμό στο κέντρο της πόλεώς μας.

Δικαιολογημένα, άλλωστε. Το θέαμα 60 περίπου καλλίγραμμων κι όμορφων κοριτσιών 15—16 χρόνων, με ομοιόμορφα σορτσάκια, που σαγηνεύουν με τις ρυθμικές κινήσεις υπό τους ήχους της δικής τους μπάντας, ήταν κάτι σπάνιο για τα Τρίκαλα. Οι… τυχεροί που βρέθηκαν στην περιοχή που διήνυσε αυτό το απίθανο μπουκέτο από Γαλλιδούλες… ξερογλείφονταν.

Ακόμα και η πλευρά των συνταξιούχων του καφενείου Κωστίκα και του «Αχίλλειου» αναστατώθηκαν και πετάχτηκαν στο πεζοδρόμιο, όπου περίμεναν υπομονετικά ώρα να ξαναπεράσουν τα απίθανα αυτά κορίτσια. Και οι αστυνομικές αρχές —που μόλις λίγα λεπτά προ της σκανδαλιστικής παρελάσεως ειδοποιήθηκαν— ξαφνιάστηκαν, άλλα έδωσαν όλη την άνεση στις μαζορέτες να σκορπίσουν το δροσάτο θέαμά τους, χωρίς επιπλοκές, πέραν των αδηφάγων οφθαλμών.

Κάποιος ακούστηκε: «Αυτά είναι όμορφα πράγματα δεν τα βλέπει, όμως, ο κ. Δήμαρχος». Ο κ. Δήμαρχος, βέβαια, τα είδε κι’ αυτός απ’ το παράθυρο και συμφώνησε ότι αξίζει να τις καλέσει για μια χορταστική παρέλαση στα Τρίκαλα…


Έγγαμος στο χωριό Φωτεινό

Ξάπλωσε κάτω από το κρεβάτι νεαρής δασκάλας

Και καταδικάστηκε απ’ το Αυτόφωρο

Από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της πόλης μας καταδικάστηκε προχθές σε φυλάκιση 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 δρχ. ο Δ.Γ.Κ. 39 χρονών, κάτοικος του χωριού Φωτεινού Καλαμπάκας, για διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης σε βάρος της δασκάλας του χωριού Ε.Κ.Σ. 28 ετών, έγγαμης και μητέρας ενός κοριτσιού.

Ο καταδικασθείς —που άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος— τις νυκτερινές ώρες του περασμένου Σαββάτου μπήκε στο σπίτι της δασκάλας —ενώ αυτή απουσίαζε και ξάπλωσε κάτω απ’ το κρεβάτι της, όπου και τον ανακάλυψε η νεαρή γυναίκα όταν επέστρεψε.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο η δασκάλα είχε βγει περίπατο στο κέντρο του χωριού το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με την κόρη της και κάθισε στο κατάστημα του χωριού με μια παρέα χωριανών μεταξύ των οποίων και ο Κ., που είναι γείτονας της δασκάλας. Γύρω στις 9.30 το βράδυ ο Κ. αποχώρησε απ’ την παρέα για το σπίτι, αλλά —όπως φαίνεται— αντ’ αυτού μπήκε στο σπίτι της δασκάλας και ξάπλωσε κάτω απ’ το κρεβάτι της. Γύρω στις 11.10′ το βράδυ επέστρεψε στο σπίτι της και η δασκάλα, διαπίστωσε πως η πόρτα του σπιτιού ήταν ανοιχτή, το ένα φώς του υπνοδωματίου της χαλασμένο, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Όταν όμως αναζήτησε κάτω απ’ το κρεβάτι της το κουτί για να βάλει τα παπούτσια του κοριτσιού της, βρέθηκε μπροστά στον ξαπλωμένο Κ. και φυσικά, έμπηξε τις φωνές, με αποτέλεσμα να μαζευτούν οι χωριανοί και να συλληφθεί ο δράστης.

Απολογούμενος ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι δεν ξάπλωσε κάτω· απ’ το κρεβάτι της δασκάλας, αλλά απλώς έτρεξε και αυτός στις φωνές της, γιατί είναι γείτονας. Το δικαστήριο όμως δεν πείστηκε γι’ αυτό και τον καταδίκασε σε τρεις μήνες φυλάκιση.

Εν τω μεταξύ η παθούσα έχει πάθει τρομερό τρακ απ’ το συμβάν. Ο σύζυγός της υπηρετεί σε άλλο γειτονικό χωριό.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης