Δήμος Τρικκαίων

Παρεμβάσεις για τυφλούς συμπολίτες ΑμεΑ στα Τρίκαλα

24 Σεπτεμβρίου 2018
Λύσεις και δράσεις από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, με στόχο και προγραμματισμό

Σειρά παρεμβάσεων για τους τυφλούς που διαμένουν στα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδεχόμενος τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και της Περιφερειακής Ενωσης Τυφλών δυτικής Θεσσαλίας στο γραφείο του, έδωσε λύσεις σε σειρά θεμάτων.
1. Γνωστοποίηση στους ΑμεΑ τυφλούς που παίρνουν το επίδομα τυφλότητας, της ύπαρξης του Συλλόγου. Στόχος, η επικοινωνία, ενημέρωση και συναντήσεις για θέματα που αφορούν τους τυφλούς, μέσω της ενίσχυσης της τοπικής Ενωσης.
οσοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την Ενωση,. Μπορούν να επικοινωνούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431032153 (γραφεία Ενωσης) και 6974531272 (κ. Λάμπρος Ψαλίδας, πρόεδρος)
2. Συνεργασία για θέματα εν όψει της Ημέρας των ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου και προώθηση εκδήλωσης με βιωματικό σεμινάριο για την τυφλότητα
3. Ενίσχυση της αστυνόμευσης για την κατάληψη θέσεων οχημάτων ΑμεΑ. Οπως ανέφεραν, μέλη της Ενωσης, παρότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει δημιουργήσει πλήθος θέσεων για ΑμεΑ, πολλές φορές, πολίτες σταθμεύουν στις θέσεις αυτές. Σύντομα, μάλιστα, τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, θα δοθεί στη δημοσιότητα και τηλεφωνικός αριθμός για επικοινωνία των πολιτών με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και τις απογευματινές ώρες.
4. Εξέταση του ενδεχομένου ανακατασκευής των πεζοδρομίων του κέντρου της πόλης, με λύση για τους τυφλούς, μετά την εργολαβία της ΔΕΥΑΤ για αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης. Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, υπάρχει ήδη η πρόθεση συνεργασίας με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ώστε, εν όψει της εργολαβίας, να υπάρξει συνεννόηση για τοποθέτηση οπτικών ινών μαζί με την αντικατάσταση των αγωγών, ώστε η αποκατάσταση των πεζοδρομίων να γίνει ενιαία και με όλες τις προδιαγραφές για τυφλούς ΑμεΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη προχωρήσει σε ανακατασκευή της ιστοσελίδας του βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων και οδηγιών, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των τυφλών συμπολιτών.
Ταυτοχρόνως, έχει τοποθετήσει τους πρώτους σηματοδότες για τυφλούς συμπολίτες, στη διασταύρωση των οδών Κοραή και Κανούτα.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, από τον Δήμο Τρικκαίων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος, με τον οποίο η Περιφερειακή Ενωση έχει συνεργασία για θέματα της καθημερινότητας και από την πλευρά των συνδικαλιστών, οι: Παναγιώτης Μαρκοστάμος, γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Δημήτρης Σηφάκης, αν. οργανωτικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Λάμπρος Ψαλίδας, πρόεδρος Περιφερειακής Ενωσης Τυφλών δυτικής Θεσσαλίας, Μαρία Μίντου, ειδική γραμματέας και Πόπη Γκουντέλα, μέλος του συλλόγου.
Από το γραφείο Τύπου