Δήμος Τρικκαίων

Παρεμβάσεις ουσίας στον Δ. Τρικκαίων

12 Σεπτεμβρίου 2018
Πεζοδρόμια, διαμορφώσεις και καθαρισμοί χώρων σε διάφορα σημεία του Δήμου

Συνεχίζονται τα έργα μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Μια χαρακτηριστική παρέμβαση είναι η διαμόρφωση κρασπέδων στη γωνία των οδών Τσακάλωφ και Σταμελάκου. Εκεί, μετά την κατεδάφιση παλιάς οικοδομής, τα συνεργεία του Δήμου δημιουργούν πεζοδρόμια και διευκολύνουν την κίνηση των πεζών, ενώ ολόκληρος ο χώρος διευκολύνει πλέον την κίνηση οχημάτων χωρίς περιορισμούς.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στις Καρυές, η κεντρική πλατεία ενός από τους παλαιότερους οικισμούς πέριξ των Τρικάλων, καθαρίζεται. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πλατείες εκτός πόλης, με δυνατότητα φιλοξενίας πλήθους πολιτών. Με δεδομένη την έναρξη του παζαριού αλλά και με βάση τη δεδομένη προσοχή που δίνει ο Δήμος Τρικκαίων σε κοινόχρηστους χώρους, η συγκεκριμένη πλατεία καθαρίζεται. Το προσωπικού του Δήμου Τρικκαίων καθαρίζει, σκουπίζει, κόβει τα χορτάρια, βελτιώνει την πρόσβαση και γενικότερα, δίνει μια νέα, πιο καθαρή όψη στον οικισμό που φιλοξενεί το παζάρι.

Μάλιστα η συγκεκριμένη πλατεία ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες τρικαλινούς ποδηλάτες που θα μεταβούν εκεί από την κεντρική πλατεία. Πρόκειται για μια δράση του Δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, με εκκίνηση στις 19:00 από την κεντρική πλατεία και τερματισμό τη συγκεκριμένη πλατεία των Καρυών.

 

Από το γραφείο Τύπου