Δήμος Τρικκαίων

Παρεμβάσεις για θέματα στάθμευσης στα Τρίκαλα

18 Ιουλίου 2016
Σύσκεψη στο πλαίσιο διαβούλευσης για τα ζητήματα της στάθμευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Στόχος της σύσκεψης, η διαμόρφωση παρατηρήσεων επί προτάσεων του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, εν όψει συζήτησης νέας Κανονιστικής Διάταξης.

Αυτή η διάταξη, θα συζητηθεί πρώτα στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων και στη συνέχεια  στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε παρόντων, του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Γούλα, εκπροσώπων του τμήματος Τροχαίας Τρικάλων με επικεφαλής τον υποδιοικητή κ. Σπύρο Μαλικόπουλο και παρόντα τον υπαστυνόμο κ. Βλάχο, εκπροσώπου της Δημοτικής Αστυνομίας, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρα και της συγκοινωνιολόγου κ. Ευφρ.  Μπράκη.
Συζητήθηκαν οι 11 διαφορετικοί θεματικοί τομείς των προτάσεων, που αφορούν σε ζητήματα χωροθετήσεων θέσεων στάθμευσης για φορτοεκφόρτωση, για ΑμεΑ, για τουριστικά λεωφορεία. Τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα για το κυκλοφοριακό, για διευθέτηση κυκλοφορίας, για επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν., Ουσιαστικά μελετήθηκε ολόκληρο το πλέγμα των θεμάτων που σχετίζονται με τη στάθμευση και τα οποία χρειάζονται αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες.
Ο Δήμος Τρικκαίων διαβουλεύεται και συζητά επί της ουσίας, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη διευκόλυνση των καταστηματαρχών και την προσπάθεια για δημιουργία πιο ανθρώπινης πόλης.

 

Από το γραφείο Τύπου