Δήμος Τρικκαίων

"Παιδιά απ' την Ανάβυσσο" με αδελφικούς δεσμούς στα Τρίκαλα

6 Μαρτίου 2017
Μια αδελφοποίηση σχολείων και μια σύσφιγξη σχέσεων με την Ανάβυσσο, έγιναν σήεμρα στα Τρίκαλα. Το 6ο Λύκειο Τρικάλων και το ΓΕΛ Αναβύσσου αδελφοποιήθηκαν σε μια όμορφη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του τρικαλινού διδακτηρίου. Αμέσως μετά, η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί του σχολείου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων στο γραφείο του.

Οι εκπαιδευτικοί συνοδεύουν 84 μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του σχολείου της Αττικής (από τη Β Λυκείου) και συνομίλησαν με τον κ. Παπαστεργίου για τα θέματα των Τρικάλων. Παρούσης της αρμόδιας αντιδημάρχου παιδείας κ. Εφης Λεβέντη, συζητήθηκε η εξαίρετη δράση στο Μουσείο Τσιτσάνη, τα ποδήλατα και ο ποδηλατόδρομος, ο Ληθαίος ως στοιχείο της πόλης, το «σχέδιο Ασκληπιός» για τα φαρμακευτικά φυτά.
Η συνομιλία διήρκησε για αρκετή ώρα, καθώς οκ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε ερωτώμενος και σε ειδικότερα ζητήματα του Δήμου Τρικκαίων.
Οι επισκέπτες από την Ανάβυσσο ουσιαστικά πλέον είναι μέλη της τρικαλινής κοινωνίας και αναπτύσσουν δεσμούς με τη θεσσαλική πόλη.
Από το 6ο Λύκειο Τρικάλων παρέστη ο διευθυντής κ. Αρ. Μυλωνάς και από το Λύκειο Αναβύσσου, η διευθύντρια κ. Χριστίνα Σούρου, με τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Βικτωρία Σημαιοφορίδου, Ανδρέα Καράμπελα, Ελένη Γεωργούση και Σοφία Δαυλιάκου

 

Από το γραφείο Τύπου