Δήμος Τρικκαίων

Πειρατές, θάλασσα και κατασκευές, οι επόμενες δραστηριότητες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

4 Ιουλίου 2022

Με τρεις εκδηλώσεις συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Οι διαδρομές της εβδομάδας είναι πειρατικές, προς το σπίτι και θαλασσινές! Με επιστημονικό προσωπικό (θεατροπαιδαγωγό, καθηγήτρια Γαλλικών, μουσικοπαιδαγωγός) τα παιδιά θα εξερευνήσουν νέους κόσμους και μέσω παιχνιδιού θα προσεγγίσουν πρόσθετες δραστηριότητες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

5 Ιουλίου, 6.00 – 7.00
Πειρατικές διαδρομές

Τα παιδιά προσεγγίζουν το θέμα της πειρατείας και παίρνουν μέρος σε ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού ακολουθώντας μυστικές διαδρομές μέσα στη βιβλιοθήκη. Ελένη Ποζιού (φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός), Λαμπρινή Κυρίτση (μουσικοπαιδαγωγός, θεατροπαιδαγωγός). Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

7 Ιουλίου, 6.00 – 7.00
Διαδρομές προς το σπίτι

Τα παιδιά εστιάζουν στην αξία της κατοικίας και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουν διαφορετικά είδη σπιτιών και φτιάχνουν τη γειτονιά τους, την πόλη ή το χωριό τους ή τη δική τους φανταστική πολιτεία. Ελένη Ποζιού (φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός), Λαμπρινή Κυρίτση (μουσικοπαιδαγωγός, θεατροπαιδαγωγός). Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

8 Ιουλίου, 6.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Θαλασσινές διαδρομές

Τα παιδιά φτιάχνουν χάρτινα καράβια, ταξιδεύουν μαζί τους σε μακρινές θάλασσες και αφηγούνται τις θαλασσινές τους διαδρομές χαράσσοντας πορείες πάνω σε χάρτες. Σεσίλια Λεκλέρ (καθηγήτρια Γαλλικών). Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

Από το γραφείο Τύπου