Δήμος Τρικκαίων

Περιβάλλον και Αυτοδιοίκηση στη συνάντηση των Δημάρχων Τρικκαίων & Αθηναίων

27 Απριλίου 2024

Περιβάλλον και Αυτοδιοίκηση κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση των Δημάρχων Τρικκαίων και Αθηναίων. Το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων, συναντηθείς με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκο Σακκά.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν τρία ζητήματα: η συνεργασία στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της ΕΕ, η Αυτοδιοίκηση συνολικότερα και τα ζητήματα των φυσικών καταστροφών. Αντηλλάγησαν απόψεις για το Κλιματικό Συμβόλαιο, που αποτελεί μια από τις βασικές πρακτικές για να συνεχιστεί η πορεία κάθε Δήμου στην «Ευρωπαϊκή Αποστολή» (όπως ονομάζεται) για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, και στην οποία συμμετέχουν αμφότεροι οι Δήμοι.
Επίσης, έμφαση δόθηκε από τον κ. Σακκά σε θέματα που αφορούν στις φυσικές καταστροφές, περιγράφοντας στον κ. Δούκα πτυχές των όσων συνέβησαν στα Τρίκαλα και τον Δήμο Τρικκαίων την περίοδο των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η συζήτηση περιστράφηκε και σε θέματα λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Δούκας ήταν ομιλητής σε ημερίδα του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης «Τρίκαλα, Τόπος να ζούμε» το απόγευμα της ίδιας ημέρας και για τον λόγο αυτόν, τον συνόδευε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Ηλιάδης. Ο κ. Ηλιάδης στην παρέμβασή του ομοίως αναφέρθηκε στα ζητήματα των καταστροφών στον Δήμο Τρικκαίων. Παρέστησαν επίσης,   οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Λόρεν Κασσοπούλου, Γιάννης Τριγώνης, Στέφανος Βαβύλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θωμάς Παπασίκας και από την πλευρά του Δημάρχου Αθηναίων, ο δ/νων σύμβουλος της ΔΑΕΜ (Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης & Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων) κ. Λάζαρος Καραούλης και ο κ. Κώστας Πανδής από το πολιτικό γραφείο.

Από το γραφείο Τύπου