Δήμος Τρικκαίων

Πεζοδρόμια και πλατεία από τον Δ. Τρικκαίων

10 Ιουλίου 2017
Αλλα δύο έργα στην πόλη και σε χωριά από τον Δήμο Τρικκαίων. Με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 100.000 ευρώ από χρήματα του Δήμου, δημοπρατήθηκαν δύο έργα, σημαντικά για τους πολίτες.

Το ένα ήταν η «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥ (Δ.Ε. ΚΟΖΙΑΚΑ)», που με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ. Αφορά σε επέμβαση στην κεντρική πλατεία του Ξυλοπάροικου, συνολικής επιφάνειας περίπου 700 τ.μ. Η πλατεία είναι ήδη διαμορφωμένη με τσιμέντο, το οποίο, όμως, βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Μέλημα είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας, με αφορμή και την παραδοσιακή γιορτή του χωριού τις Απόκριες. Ετσι, στην πλατεία θα γίνει πλακόστρωση, θα επιστρωθούν κυβόλιθοι με χαλαζιακή επίστρωση, ενώ στο κέντρο των κυβόλιθων θα κατασκευαστεί κύκλος διαμέτρου 4 μ. από πυρότουβλα. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Κων/νος Καρβούνης με έκπτωση 48,04%
Το δεύτερο έργο αφορά στην καθημερινότητα των τρικαλινών πολιτών. Ο) Δήμος Τρικκαίων δίνει βαρύτητα στην προσπάθεια σταδιακής αλλαγής των προσβάσεων στο κέντρο της πόλης αρχικώς. Ετσι,μ με ακόμη μία εργολαβία, προϋπολογισμέ 74.000 ευρώ, υλοποιείται το έργο «ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ)». Πρόκειται για σε εργασίες σε  τμήματα πεζοδρομίων του Δήμου Τρικκαίων, τα οποία χρειάζονται συντήρηση ή ανακατασκευή λόγω κακής κατάστασης. Θα γίνουν καθαιρέσεις, εκσκαφές, επιχώματα, καθαιρέσεις πλακόστρωσης, τσιμέντων και κρασπέδων, ανακατασκευή αυτών και όποια άλλη εργασία απαιτηθεί για την απόδοσή τους στους πεζούς.
Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην παραγωγή ολοκληρωμένου έργου, δηλαδή πεζοδρομίων με τελική επίστρωση με πλάκες τσιμέντου. Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Α Λίτου – Γ Γκέκας ΟΕ, με ποσοστό έκπτωσης 44%.

Από το γραφείο Τύπου