Δήμος Τρικκαίων

Πιο δυναμικά στη «μάχη των χόρτων» ο Δήμος Τρικκαίων

4 Μαΐου 2020

Ακόμη πιο δυναμικά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια… σταθερή «μάχη», αυτή με τα χόρτα. Τα συνεργεία του Τμήματος Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά την αναγκαστική μείωση προσωπικού λόγω των αδειών, έκοβαν χόρτα και περιποιούταν κεντρικά σημεία.
Σε πλατείες, σημεία εθνικών οδών, όχθες του Ληθαίου ποταμού και αλλού, έγινε ήδη μια πρώτη κοπή χόρτων. Από τις 4 Μαΐου 2020 άρχισε πιο δυναμική παρέμβαση. Ενδεικτικά, στην πλατεία Κουτσομυλίων, στις παρακείμενες όχθες του Ληθαίου, στην οδό Τσιτσάνη, ο προγραμματισμός υλοποιείται. Αυτός ο προγραμματισμός προβλέπει ότι σταδιακά κόβονται χόρτα και καθαρίζονται τα σημεία πρασίνου της πόλης και των χωριών του Δήμου Τρικκαίων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παν Ντιντής τόνισε ότι, «παρά τη δυσκολία της κατάστασης, με το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, το πράσινο αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Φροντίζουμε να αυξάνουμε ρυθμό και σύντομα να έχουμε ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα».
Η προεργασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα επιτρέπει, να αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα, ο καθαρισμός των παιδικών χαρών, που παραμένουν – επί του παρόντος – κλειστές.

Από το γραφείο Τύπου