Δήμος Τρικκαίων

Πιο ισχυρή η αδελφοποίηση των Δήμων Τρικκαίων - Ύψωνα

18 Οκτωβρίου 2021

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας να εμποδίζονταν οι ανταλλαγές επισκέψεων, αλλά πλέον η κατάσταση αντιστράφηκε. Ο Δήμαρχος Ύψωνα Κύπρου κ. Παντελής Γεωργίου επισκέπτεται τον Δήμο Τρικκαίων, για να ενισχυθεί η αδελφοποίηση επί του πρακτέου και επί θεμάτων που ήδη είχαν οριστεί ως αντικείμενα της αδελφοποίησης, από την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου.
Με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου απουσιάζει, ο κ. Γεωργίου συναντήθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 με τον δημαρχεύοντα κ. Δημήτρη Βασταρούχα, τον π. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα και τον ειδ. συνεργάτη σε θέματα τεχνολογίας κ. Γ. Χρυσόμαλλο. Αντικείμενο των συζητήσεων, ήταν η ενίσχυση των επαφών και στοιχείων της αδελφοποίησης, σε τρεις τομείς: τεχνολογία, πολιτισμός, Παιδεία. Στους τομείς αυτούς υπάρχει ήδη προεργασία, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να δημοσιοποιηθούν τα συγκεκριμένα βήματα και πράξεις που συμφωνήθηκαν.
Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Ενωσης των Δήμων της Ελλάδας. Επίσης, επισκέφθηκε την έκθεση BEYOND 4.0, που πραγματοποιούταν παράλληλα, επισκεπτόμενος τα περίπτερα των εταιρειών και των Δήμων που παρουσίαζαν συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης