Δήμος Τρικκαίων

Πλαίσιο συνεργασίας ΚΕΔΕ με την Ομοσπονδία Πολυτέκνων

2 Φεβρουαρίου 2022

Οπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είχε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, διαδικτυακή συνάντηση με τη Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) με αντικείμενο τη συνεργασία των δύο πλευρών για τη στήριξη από την Αυτοδιοίκηση των δημογραφικών και οικογενειακών πολιτικών καθώς και τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Στη συνάντηση την ΑΣΠΕ εκπροσώπησαν η γενική γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου  Δήμητρα-Ινές Αγγελή, ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου  Δημήτριος Σταμούλης και ο ταμίας Θωμάς Γιαννιώτης.

Η συνάντηση κατέληξε στο εξής πλαίσιο συνεργασίας:

  • Να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας ΚΕΔΕ και ΑΣΠΕ με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα, τις δυνατότητες και καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν οριζόντια στους δήμους.
  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα να εκπονηθεί μελέτη ΙΤΑ – ΑΣΠΕ, τέτοια ώστε να αποβεί χρήσιμη για όλους τους δήμους και με την οποία να αναδειχθεί πως στηρίζονται σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες, να καταγράψει τις καλές πρακτικές και να προτείνει ποιες πολιτικές είναι εφικτές και  μπορούν να εφαρμοστούν αύριο  από τους δήμους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι εκτός από τα προβλήματα που έχουμε σήμερα ως χώρα, ο ίδιος θα έθετε ως πρώτο ζήτημα που χρήζει αντιμετώπισης, την υπογεννητικότητα. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει  μια κοινή στρατηγική  για το τι κάνουν οι δήμοι για την πολύτεκνη οικογένεια και σημείωσε πως μια μελέτη αυτό ακριβώς θα πρέπει να αναδείξει και να εξυπηρετήσει.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κάνουμε τις πόλεις φιλικές στα παιδιά και στην οικογένεια. Να δούμε τις σημερινές ανάγκες σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές,  που  καταγράφονται στους βασικούς δείκτες για να είναι μια πόλη φιλική.

Από το γραφείο Τύπου