Δήμος Τρικκαίων

Πλημμύρες, ΔΕΥΑ, ενεργειακό στη συνάντηση Σακκά - Φάμελλου

4 Ιουνίου 2024

 

Σημαντικά ζητήματα για τη Θεσσαλία, τις ΔΕΥΑ και την ενέργεια συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκου Σακκά, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, Σωκράτη Φάμελλο.
Στο πλαίσιο κομματικής επίσκεψης στην ΠΕ Τρικάλων, ο κ. Φάμελλος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024. Στη συνάντηση με τον κ. Σακκά, βασικό θέμα ήταν η ενημέρωση από τον Δήμαρχο Τρικκαίων για τα όσα βιώνει ο Δήμος και συνολικά η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Παρουσίασε ο κ. Σακκάς θέματα που σχετίζονται με τις χρηματοδοτήσεις, τα απορρίμματα (στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Τρικάλων), τα γκρεμισμένα σπίτια, τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για επίλυση των ζητημάτων αυτών. Συ67ζητήθηκαν, επίσης, θέματα ανασυγκρότησης της περιοχής και στήριξης της κοινωνίας.
Ακολούθως ο κ. Φάμελλος παρουσίασε στον κ. Σακκά – και ως πρόεδρο της ΠΕΔ – τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δύο βασικά θέματα που αφορούν τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ και το ενεργειακό. Ανέλυσε, δε, το σκεπτικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αντιτίθεται σε πολιτικές της κυβέρνησης στα συγκεκριμένα ζητήματα. Στη συνέχεια η συζήτηση εστίασε στα θέματα του συνολικού – και περιφερειακού  -σχεδιασμού για τα απορρίμματα, με αφορμή τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που κατασκευάζεται στα Τρίκαλα για όλη τη δυτική Θεσσαλία από την ΠΑΔΥΘ ΑΕ.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, η τρικαλινή υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣΕ Παναγιώτα Δριτσέλη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων Γιώργος Ηλιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λουλές και ο συντονιστής της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Βαγγέλης Κείος.

Από το γραφείο Τύπου