Δήμος Τρικκαίων

Με ποδήλατα και GPS η "πρώτη" της Εβδομάδας Κινητικότητας στα Τρίκαλα

16 Σεπτεμβρίου 2017

 

Ποδήλατα σε σκυταλοδρομία και παρακολούθηση μέσω GPS σήμερα το πρωί στον κεντρικό ποδηλατόδρομο των Τρικάλων η πρώτη δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνδύασε τον αθλητισμό σε δύο όψεις (ποδήλατο και παίκτριες των γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου των Τρικάλων και του Ασκληπιού) με τη σκυταλοδρομία και την τεχνολογία. Στον κεντρικό ποδηλατόδρομο της πόλης, οι αθλήτριες μετακινήθηκαν ανά δυάδες κάνοντας γύρους, την κίνηση των οποίων οποίους κατέγραφε ειδικό σύστημα που εμφανιζόταν μέσω οθόνης στο infopoint.
Η δράση είχε ως στόχο να αναδείξει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο ποδήλατο και την τεχνολογία και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Παρούσες ήταν οι αντιδημαρχίνες κ. Ντίνα Δήμα και Εφη Λεβέντη, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη και στελέχη του Δήμου από τα τμήματα Πολεοδομικών Εφαρμογών και Δημοσίων Σχέσεων.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αναμόρφωση χώρου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, με τη συμμετοχή  παιδιών  του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων, του Συλλόγου Ρυθμικής «ΟΛΥΜΠΙΑ» και του Συλλόγου Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Από το γραφείο Τύπου