Δήμος Τρικκαίων

Πολιτισμός για παιδιά και νέους στον Δήμο Τρικκαίων

11 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τους νέους οργανώνονται από τον Δήμο Τρικκαίων και τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πιο συγκεκριμένα, οι δομές πολιτισμού Δημοτικό Θέατρο, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Φιλαρμονική, Δημοτική Χορωδία, Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα, προσφέρουν  για τα παιδιά και τους νέους καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην μουσική, στο τραγούδι, στον χορό, στο θέατρο και στην ζωγραφική.

 

 

Ειδικότερα:

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων από την ίδρυση του έως και σήμερα παρέχει ένα ευρύ φάσμα μουσικών σπουδών καλύπτοντας τη διδασκαλία όλων των οργάνων κλασικών και παραδοσιακών: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων (βιολί, βιολοντσέλο), πνευστών (Ξύλινων – Χάλκινων), ντραμς  και αρμονίου, Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, Μονωδίας και Μουσικής Προπαιδείας.

Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοίτους σπουδαστές του Ωδείου, είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.  Ισχύουν ειδικές εκπτώσεις και παροχές.

Ώρες εγγράφων  καθημερινά: 8.00–16.00. Πληροφορίες:-Δ/νση : Βύρωνος 32 τηλ.: 24310-76620. Email: dimodeiotrik@yahoo.gr

 

  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παιδική και Εφηβική Χορωδία

Η Παιδική και Εφηβική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων αποτελείται από μαθητές του ωδείου. Επίσης, στη χορωδία μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα εκτός του Δημοτικού Ωδείου ηλικίας 7 έως 15 χρόνων. Η χορωδία συμμετέχει σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της πόλης.

Φοίτηση – Δίδακτρα: Για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου: Δωρεάν.

Για τους μαθητές εκτός του Δημοτικού Ωδείου: 5 ευρώ/μήνα

Πληροφορίες – Εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων Βύρωνος 32, Τηλ.: 24310 76620.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συμβάλλει στη μουσική καλλιέργεια και στην καλλιτεχνική κατάρτιση των μαθητών στην εκτέλεση μουσικών έργων. Η φοίτηση είναι για όλους ΔΩΡΕΑΝ. Δέχεται υποψήφιους εκτελεστές (μαθητές από Ε’ Δημοτικού και άνω) στα τμήματά της.

Διδάσκονται τα παρακάτω όργανα:

  • Ξύλινα Πνευστά (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο)
  • Χάλκινα Πνευστά (Κόρνο σε Φα, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Ευφώνιο, Τούμπα)
  • Κρουστά (Ταμπούρο, Γκραν Κάσα, Κύμβαλα)
  • Θεωρία της Μουσικής (παιδιά και ενήλικες)

Η Δ.Φ.Τ. στεγάζεται στο κτίριο της Δωροθέας Σχολής επί της οδού Στ. Σαράφη 42. Πληροφορίες: Τρίτη και Πέμπτη από τις 6:00 μ.μ. έως και τις 8:00 μ.μ. και στο τηλ. 24310 74435 ή στο  [email protected].

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

 Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα στα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του υπηρετεί με υπευθυνότητα τον αυθεντικό παραδοσιακό χορό. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στη μουσικοχορευτική παράδοση των Τρικάλων.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και λειτουργούν τμήματα για παιδιά και νέους. Η φοίτηση είναι δωρεάν. 

Πληροφορίες – Εγγραφές: Καθημερινά 9.00π.-1.30 μ.μ. στα Γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γαριβάλδη 8, τηλ. 2431353569-7.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • Τέλος το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων οργανώνει Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Θεάτρου και Ζωγραφικής για τα παιδιά τους νέους και τους ενήλικες

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:

  • Θεατρικά Εργαστήρια για τα παιδιά τους νέους.
  • Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου για τους μαθητές. Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού, Γυμνασίου Λυκείου
  • Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών).
  • Τμήμα Ενηλίκων από 35 ετών και άνω.
  • Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά νέους και ενήλικες. Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου και για νέους.

Πληροφορίες –εγγραφές για τις ώρες στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Μύλο Ματσόπουλο, τηλ. 24310 20090.

 

Από το γραφείο Τύπου