Δήμος Τρικκαίων

Πόλος έλξης το Αθλητικό Μουσείο των Τρικάλων

26 Φεβρουαρίου 2016
Η αθλητική ιστορία των Τρικάλων αποτελεί πόλο έλξης για τους μαθητές όλων των σχολείων και των ηλικιών. Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων δέχεται καθημερινά τις επισκέψεις όλων, όσοι επιθυμούν να μάθουν την αθλητική ιστορία της πόλης.

Ετσι, έγιναν αυτή τη βδομάδα οι εξής επισκέψεις:

  • Την Παρασκευή 26-2-16 επισκέφτηκαν το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων οι μαθητές του 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γόμφων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Νικολαΐδου Αικατερίνη, Λύκα Απόστολο, Σβάνα Ιωάννη, Πάνο Δημήτρη, Κικίδη Ελένη.
  • Την Πέμπτη 25-2-16 το Μουσείο επισκέφτηκαν 14 μαθητές από το 1ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων, (Δεύτερης Ευκαιρίας), συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Βασίλη Γουγά.
  • Την Τετάρτη 24-2-16 επισκέφτηκαν το χώρο του Μουσείου οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων (κεντρική φωτό) συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια Φράγκου Ευαγγελία, όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο και γνώρισαν την πλούσια αθλητική ιστορία των Τρικάλων και τους πρωταγωνιστές της.

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.

Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.

Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».

Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00

Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431079518 και 2431353524.

Μαθητές από το 1ο ΣΔΕ Τρικάλων
Μαθητές από το 1ο ΣΔΕ Τρικάλων
Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Γόμφων
Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Γόμφων